ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


5 Ιουλ 2012

Ένας αγώνας στον κόσμο της πέτρας και του νερού

Εκατοντάδες συμμετοχές στη δεύτερη διοργάνωση του Zagori Mountain Running το διήμερο 28-29 Ιουλίου
Το Zagori Mountain Running για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος στην περιοχή του Ζαγορίου στις 28 & 29 Ιουλίου.
Οι διαδρομές των 50, 25 και 10 km πραγματοποιούμενες αποκλειστικά σε ορεινά μονοπάτια υπογραμμίζουν την ιδιαιτερότητα του αγώνα, ενώ δίνουν την αφορμή στους δρομείς να πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό ταξίδι στην ευρύτερη περιοχή. Επιλεγμένες ανάμεσα σε καλοδιατηρημένα αρχοντικά και λιθόκτιστα καλντερίμια που καταλήγουν σε μικρές γραφικές πλατείες, τα ιστορικά μνημεία και οι εκκλησίες που θα συναντήσουν οι δρομείς συνιστούν την προσπάθεια του οργανωτή να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής, ενώ ο ίδιος ο αγώνας εξαίρει και αναδεικνύει την ομορφιά του ορεινού τρεξίματος, καθώς η διάδραση του ανθρώπου με την φύση πραγματοποιείται με αφορμή το μαγευτικό τοπίο κάθε στιγμή. Ο αγώνας Zagori Mountain Running είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της πέτρας και του νερού στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Στους αγώνες ο αθλητής θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια, διασχίζοντας το μοναδικής φυσικής ομορφιάς φαράγγι του Βίκου, την Δρακόλιμνη της Τύμφης, την εξαίσια από αρχιτεκτονικής άποψης σκάλα Βραδέτου, τα πέτρινα χώρια του Ζαγορίου και τα εντυπωσιακά τοξωτά γεφύρια.
Συνεχίζοντας την μακριά παράδοση της μετακίνησης των ανθρώπων από οικισμό σε οικισμό η διοργάνωση του Zagori Mountain Running έφερε στο φως, καθαρίζοντας και σηματοδοτώντας, ξεχασμένα μονοπάτια και πέτρινα καλντερίμια (σκάλες) δίνοντας ξανά στους ανθρώπους την παλιά ζωντάνια της περιοχής.
Όλη αυτή η ιστορία, οι οικισμοί, η αρχιτεκτονική, τα μονοπάτια, τα πέτρινα γεφύρια, η βλάστηση, τα ποτάμια και οι λίμνες, η γεωμορφολογία και τα ορεινά συγκροτήματα καθιστούν τον αγώνα Zagori Mountain Running ως έναν από τους κορυφαίους αγώνες ορεινού τρεξίματος.
«Στόχος μας είναι να καθιερωθεί ο αγώνας ως η λυδία λίθος ανάλογων δρομικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναδεικνύοντας, την ομορφιά του ορεινού τρεξίματος και την μοναδική ιστορία, ομορφιά και πολιτισμό των Ζαγοροχωρίων», τονίζουν στην επίσημη ιστοσελίδα (www.zagorirace.gr) του αγώνα, οι διοργανωτές.
Υποστηρικτές
Τον αγώνα στηρίζει ο Δήμος Ζαγορίου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και σύσσωμη η τοπική κοινωνία. Άλλωστε, όπως ήδη φαίνεται από τις συμμετοχές που έχουν δηλωθεί, στο Ζαγόρι ο αριθμός των αθλητών και των συνοδών που θα φτάσουν το τριήμερο θα ξεπεράσει τις 2000 άτομα, κάτι που σημαίνει μία τεράστια ανάσα στην τοπική οικονομία.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:
Παρασκευή 27 Ιουλίου
15:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ. Παραλαβή αριθμών από Δημαρχείο Ασπραγγέλων για όλες τις διαδρομές (50km, 25km, 10km)
19:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. Pitta party στην πλατεία των Ασπραγγέλων
20:30 μ.μ. Τεχνική ενημέρωση διαδρομών αγώνα στο Δημαρχείο Ασπραγγέλων
Σάββατο 28 Ιουλίου
06:00 π.μ. Ξεκινά η μεταφορά αθλητών αγώνα 50 χιλ. από το σημείο τερματισμού στο σημείο εκκίνησης με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης
07:30 π.μ. Εκκίνηση διαδρομής 50 χιλ. από Γεφύρι Καπετάν-Αρκούδα (700μ. πριν το Γεφύρι Κόκκορη)
13:00 μ.μ. – τερματισμός αθλητών Παράδοση ατομικού γεύματος στους αθλητές του αγώνα των 50 χιλ.
18:00 μ.μ.– 21:00 μ.μ. Παραλαβή αριθμών από την Πασχάλειο Σχολή για τις διαδρομές 25 χιλ. και 10 χιλ.
19:00 μ.μ.– 21:00 μ.μ. Παραλαβή αριθμών από την Βιβλιοθήκη Παπίγκου για τους αθλητές που θα μείνουν στο Πάπιγκο
19:00 μ.μ. Παιδικός αγώνας εκκίνηση στην Πασχάλειο Σχολή
19:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. Pitta party στην πλατεία του Τσεπελόβου
Κυριακή 29 Ιουλίου
06:30 π.μ. Συγκέντρωση για όσους αθλητές επιθυμούν μεταφορά από το σημείο τερματισμού στο σημείο εκκίνησης, με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης, του αγώνα των 25 χιλ.
07:00 π.μ.– 08:00 π.μ. Παραλαβή αριθμών από το Μεγάλο Πάπιγκο πριν την εκκίνηση 25 χιλ.
08:00 π.μ. Εκκίνηση διαδρομής 25 χιλ. από Μεγάλο Πάπιγκο
09:00 π.μ. Ξεκινά η μεταφορά αθλητών αγώνα 10 χιλ. από το σημείο τερματισμού στο σημείο εκκίνησης με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης
09:30 π.μ. Εκκίνηση διαδρομής 10 χιλ. από Κήπους
12:00 μ.μ. – τερματισμός αθλητών Παράδοση ατομικού  γεύματος στους αθλητές του αγώνα των 25 χιλ. και 10 χιλ.
14:00 μ.μ. Τελετή Απονομής Μεταλλίων στην Πασχάλειο Σχολή και αποχαιρετιστήριο party
15:00 μ.μ. Συγκέντρωση για όσους αθλητές επιθυμούν μεταφορά από την Πασχάλειο Σχολή στο Μεγάλο Πάπιγκο
Χορηγοί επικοινωνίας: Ioannina TV, Πρωινά Νέα, Ελευθερία, Ανεξάρτητος, Ενημέρωση, epirusonline.gr.
Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου