ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


9 Σεπ 2011

Σταμάτησαν τα έργα στους καταρράκτες

Το φετινό καλοκαίρι άρχισαν στο χωριό μας τα έργα για την ανάδειξη των καταρρακτών στη περιοχή της «Μπάλτα ντι στρίγκας».
Οι καταρράκτες που τα τελευταία χρόνια τους ανακάλυπταν και τους επισκεπτόταν όλο και περισσότερος κόσμος, είχαν ένα μεγάλο μειονέκτημα.
Το δύσβατο μονοπάτι που οδηγούσε στη περιοχή αποδεικνύονταν πολλές φορές εμπόδιο στα σχέδια των επισκεπτών.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί, που όχι άδικα, διαμαρτύρονταν για τη κατάσταση του μονοπατιού.
Και άλλοι που αν και ξεκίναγαν για εκεί, ποτέ δεν έφταναν στον προορισμό τους, αφού σε ορισμένα σημεία το μονοπάτι γινόταν δυσθεώρητο και έτσι εύκολα έχανες τον δρόμο.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε το φετινό χειμώνα αφού μια κατάπτωση έκλεισε τη διαδρομή και προβλημάτιζε ακόμη περισσότερους τους φιλόδοξους επισκέπτες τους.
Γι΄ αυτό  το να αρχίσουν τα έργα στη περιοχή ήταν για εμάς στο χωριό μια επιτακτική ανάγκη.
Και φέτος, επιτέλους τα κονδύλια βρέθηκαν και οι εργασίες ξεκίνησαν.
Η ανάδοχος εταιρεία έφερε το απαιτούμενο προσωπικό και η πορεία του έργου εξελίχθηκε ομαλά.
Βοήθησε και ο καιρός και οι κατασκευές προχώρησαν πολύ γρήγορα.
Ανοίχτηκε ο δρόμος, σε μερικά σημεία έγιναν αποστραγγιστικά έργα, κατασκευάστηκαν και ορισμένοι τοίχοι αντιστήριξης, ενώ στους καταρράκτες ανοίχτηκαν νέες προσβάσεις και έγιναν εξέδρες, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική τους ομορφιά από όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.
 Όλα αυτά ως τον Δεκαπενταύγουστο.
Γιατί μετά τα έργα σταμάτησαν…..
Μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου οι εργαζόμενοι δεν επανήλθαν στη θέση τους και αυτό γιατί το Ελληνικό δημόσιο δεν καταβάλει τα οφειλόμενα στην ανάδοχο εταιρεία.
Έτσι οι εργασίες έμειναν στη μέση.
Και αν η κατάσταση δεν αλλάξει και οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν, τότε τον ερχόμενο χειμώνα, όλα κινδυνεύουν να καταστραφούν.ΠΗΓΗ:  www.iliochori.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου