ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


25 Ιαν 2012

Παγετός στο χωριό μας

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες στη περιοχή μας έχουν σαν αποτέλεσμα τα πάντα στο νομό Ιωαννίνων να είναι παγωμένα.
Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο Ηλιοχώρι αφού η θερμοκρασία στο χωριό μας έπεσε κάτω και από τους -15 βαθμούς!
Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στο γειτονικό Βρυσοχώρι όπου ο υδράργυρος λέγεται ότι ακούμπησε και τους -23 βαθμούς Κελσίου!!!!

Ευτυχώς στο χωριό μας οι συχωριανοί μας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δεν αντιμετωπίσανε ως τώρα σοβαρά προβλήματα, πέρα από τα συνήθη σε τέτοιες καταστάσεις παγώματα σωλήνων.
Ο δρόμος στη περιοχή μας είναι βέβαια πολύ επικίνδυνος και όσοι κινούνται πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε και άλλο τα ξημερώματα του Σαββάτου (21-1-12) όταν άρχισε να χιονίζει στο Ζαγόρι.
Το λίγο χιόνι που έπεσε σε συνδυασμό και με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, έγινε η αιτία να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επικινδυνότητα του οδοστρώματος.
Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας ρίχνουν καθημερινά αλάτι και προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό και ασφαλή το επαρχιακό δίκτυο αλλά ο καιρός αυτή τη φορά δεν είναι με το μέρος τους.
Και από ότι λέγεται η εικόνα θα παραμείνει ίδια και τις επόμενες μέρες αφού όπως φαίνεται ο υδράργυρος θα συνεχίσει να είναι καθηλωμένος σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον παγωμένο «Ρούου ράτσε» και τη περιοχή «Γκιγκόρου»:

 Φυσικά την πιο εντυπωσιακή εικόνα στη περιοχή του Ηλιοχωρίου την παρουσιάζουν οι καταρράκτες:




ΠΗΓΗ: Το άρθρο το διάβασα στη σελίδα http://iliochori.net στην οποία μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τους παγωμένους καταρράκτες αλλά κι ένα βίντεο με το θέαμα που παρουσιάζουν.

1 σχόλιο: