ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


16 Φεβ 2012

Η Περιφέρεια στηρίζει την ίδρυση Παραρτήματος της καλών Τεχνών στο Τσεπέλοβο

Με την στήριξη και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, προωθείται μια σημαντική δομή για το Ζαγόρι  και τον πολιτισμό γενικότερα. Αφορά τη λειτουργία Καλλιτεχνικού Σταθμού της Ανώτατης Σχολής Τεχνών στο Τσεπέλοβο, με την οποία αναμένεται η αναβάθμιση της περιοχής και η στήριξη της τοπικής οικονομίας

Ύστερα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, συσκέψεις, επιτόπιες επισκέψεις και συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη   με την Πρύτανη της Σχολής κ. Γεώργιο Χαρβαλιά, το Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γ. Παπαναστασίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, υπήρξε συμφωνία για ανάληψη εκ μέρους της Περιφέρειας της δαπάνης που απαιτείται για τη μετατροπή του νεόκτιστου κτιρίου που προορίζονταν για δημαρχείο στο Τσεπέλοβο,  σε λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της Σχολής.
Στο πλαίσιο αυτό, διατίθενται 50.000 ευρώ από τους Κ.Α.Π. της Π.Ε. Ιωαννίνων – που εγκρίθηκαν στη προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – για το 2012. Με σημερινή της απόφαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος, που συνεδρίασε με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.
Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώνεται για την δημιουργία του παραρτήματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ήπειρο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης:
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, επιστέγασμα της συνεργασίας της Περιφέρειας με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και το Δήμο Ζαγορίου. Με τη λειτουργία Παραρτήματος, η περιοχή του Ζαγορίου θα έχει πολλαπλά οφέλη, ενώ με τη συνεργασία που αναμένεται να υπάρξει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα δοθεί η δυνατότητα για εκπαιδευτικά προγράμματα και ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων. Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και σε κάθε άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που θα θελήσει να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτής, αλλά και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ώστε να ιδρύσει σχολές και παραρτήματα σε περιοχές της Ηπείρου, συμβάλλοντας έτσι και στο δικό τους έργο, αλλά και στην αναγέννηση της Περιφέρειάς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου