ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


23 Νοε 2011

Αναγνώριση του τουριστικού ενδιαφέροντος του νομού Ιωαννίνων

Μία ακόμη αναγνώριση του νομού Ιωαννίνων, ως περιοχή που παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκλαμβάνονται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου στο πλαίσιο της 27ης Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» που στοχεύει στην ανάδειξη των δημοφιλέστερων προορισμών της χώρας.

Στον διαγωνισμό αυτόν ο νομός Ιωαννίνων κυριάρχησε σε αρκετούς τομείς, καθώς αφενός τα χωριά του Ζαγορίου αναδείχθηκαν καλύτερος ορεινός προορισμός της χώρας και αφετέρου τα Γιάννινα ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα των αγαπημένων αστικών προορισμών των Ελλήνων ταξιδιωτών.
Στον ίδιο διαγωνισμό η Βασιλίτσα εκλέχθηκε μεταξύ των πέντε καλύτερων χιονοδρομικών κέντρων της χώρας και όλα τα παραπάνω μαζί αναδεικνύουν την ευρύτερη περιοχή ως πρωταγωνίστρια στον χώρο του τουρισμού.
Ο διαγωνισμός που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Philoxenia στοχεύει στην ανάδειξη των δημοφιλέστερων προορισμών που επιλέγουν Έλληνες ταξιδιώτες, ενώ οι νικήτριες πόλεις αναδεικνύονται κάθε φορά μετά από ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας οι πόλεις που επιλέχθηκαν ως αγαπημένος αστικός προορισμός είναι η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, ο Βόλος και τα Γιάννινα.
Ως καλύτερος ορεινός ή εξοχικός προορισμός επελέγησαν κατά σειρά τα Ζαγοροχώρια, το Πήλιο, η Αράχωβα, ο Όλυμπος, ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας.
Ως καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα επιλέχθηκαν το Καϊμακτσαλάν Πέλλας, τα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας, η Βασιλίτσα, ο Παρνασός και το Σέλι.
Ακόμη, πιο αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός επελέγη η Λευκάδα και ακολουθούν η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Ικανοποίηση στην Περιφέρεια Ηπείρου
Ώθηση στην προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αποτελεί η ανάδειξη προορισμών της Ηπείρου στις πρώτες θέσεις των επιλογών των επισκεπτών, όπως αυτές παρουσιάστηκαν κατά τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.
Στον διαγωνισμό αυτόν ο νομός Ιωαννίνων κυριάρχησε σε αρκετούς τομείς, καθώς αφενός τα χωριά του Ζαγορίου αναδείχθηκαν καλύτερος ορεινός προορισμός της χώρας και αφετέρου τα Γιάννινα ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα των αγαπημένων αστικών προορισμών των Ελλήνων ταξιδιωτών.
Ακόμη, πιο αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός επελέγη η Λευκάδα και ακολουθούν η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Ρόδος και η Σαντορίνη.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, στην έκθεση παραβρέθηκε ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ την έκθεση το Σάββατο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου και δημάρχους.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις νέες διακρίσεις για προορισμούς της Ηπείρου, υπογραμμίζοντας πως η Περιφερειακή αρχή αντιμετωπίζει την Ήπειρο ενιαία και έτσι παρουσιάστηκε στην έκθεση στη Θεσσαλονίκη.
«Η Περιφέρεια Ηπείρου επενδύει στον τουρισμό, έχοντας στόχο την ενδοπεριφερειακή ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό  προωθεί δράσεις και έργα που αφορούν τόσο τις βασικές υποδομές, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Ήπειρος καλύπτει σχεδόν κάθε τουριστικό ενδιαφέρον: Διαθέτει μοναδικές παραλίες, εντυπωσιακό δομημένο και φυσικό ορεινό περιβάλλον, όμορφους οικισμούς, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, κυνηγότοπους, αμέτρητες δυνατότητες για ορειβασία και άθληση. Μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη, έχουν έλθει πλέον πολύ κοντά και ήδη ζούμε τις ευεργετικές επιπτώσεις του μεγάλου αυτού έργου. Θέλουμε όμως να   αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που υπάρχουν  προς όφελος των τοπικών οικονομιών και των περιοχών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε ο κ. Καχριμάνης η Διεθνής Τουριστική Έκθεση δεν είχε φέτος την αίγλη των προηγούμενων ετών. Όμως για την Περιφέρεια Ηπείρου ήταν σημαντική η παρουσία σε μία έκθεση στη βόρεια Ελλάδα, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι των επισκεπτών της περιοχής. Με την Εγνατία Οδό έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, γι’ αυτό και επενδύουν διαφημιστικά εκεί.

Νέα διάκριση για τα Γιάννινα

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος αναφέρθηκε στη σημασία της νέας διάκρισης της πόλης, αλλά και στις υποχρεώσεις που αναδεικνύονται μέσα από αυτή.
«Η διάκριση της πόλης μας σαφώς είναι ένα σημαντικό γεγονός. Κάθε φορά που ακούγεται το όνομα της πόλης, σε μία εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας, αποτελεί από μόνο του, σημαντικό γεγονός. Θεωρούμε ότι σήμερα η ανάπτυξη του τουρισμού απαιτεί συνδυασμό δράσεων. Απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα αφορά ολόκληρη την Ήπειρο. Με κατεύθυνση λοιπόν την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, την στήριξη των τοπικών προϊόντων, την άριστη φιλοξενία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πακέτο το οποίο θα έχει τη σφραγίδα της Ηπείρου και θα είναι μοναδικό στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το Δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησε στην έκθεση ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Νίκος Γκόλας.
«Καταρχάς πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που ψήφισαν και κατέταξαν τα Γιάννινα στη χρυσή πεντάδα των αγαπημένων αστικών προορισμών. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή αλλά και μία μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, να δουλέψουμε περισσότερο και κυρίως να δουλέψουμε με πρόγραμμα και στόχους. Σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό εκκίνησης της τοπικής οικονομίας . Έχουμε υποχρέωση όλοι, εμείς ως Δήμος αλλά και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, να γίνουμε καλύτεροι και να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ο σκοπός πρέπει να είναι κοινός: Οι τουρίστες που έρχονται να φεύγουν ικανοποιημένοι από την περιοχή μας. Και να ξανάρχονται. Είναι σίγουρο ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται η συνεργασία όλων», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Νίκος Γκόλας.
Οι προτεραιότητες που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού- Τουρισμού, αποτελούν μια νέα πρόκληση και για την περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για τον τουρισμού υπαίθρου, το στρατηγικό σχέδιο για τον συνεδριακό τουρισμό και το σχέδιο για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, μεταξύ αυτών και της Ηγουμενίτσας.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ από τον Ανεξάρτητο

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου