ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


24 Νοε 2011

Υψηλοί στόχοι για τα χωριά του Ζαγορίου - Ικανοποίηση στους επαγγελματίες του τουρισμού

Ακόμη πιο υψηλούς στόχους θέτουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Ζαγόρι, μετά την ανάδειξη της περιοχής ως αγαπημένου ορεινού προορισμού της χρονιάς, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης «Philoxenia» 2011.

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που το Ζαγόρι αναδεικνύεται αγαπημένος ορεινός προορισμός. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη τριάδα των αγαπημένων ορεινών προορισμών.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, η νέα διάκριση προκαλεί σίγουρα ικανοποίηση στους επαγγελματίες του τουρισμού και την τοπική αυτοδιοίκηση, που όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζονται για την προβολή του Ζαγορίου και την προσέλκυση επισκεπτών.
Η επιλογή του Ζαγορίου για μια ακόμη χρονιά σε αυτή τη θέση είναι αποτέλεσμα της τουριστικής συνείδησης που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα από τους επαγγελματίες, αλλά και των έργων υποδομής που υλοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Κάποια παθήματα έγιναν μαθήματα σε ορισμένους στο Ζαγόρι. Όμως, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την πρωτιά και τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στο σχεδιασμό του Δήμου Ζαγορίου για την τουριστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε πως προγραμματίζεται η δημιουργία Γραφείου Τουρισμού, που δυστυχώς καθυστέρησε εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό.
Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη για τον χωροταξικό σχεδιασμό στη δημιουργία νέων μονάδων, αλλά και την ανάπτυξη δράσεων για την προσέλκυση και του εναλλακτικού τουρισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνει προσπάθεια για την ανάδειξη μονοπατιών και μνημείων της περιοχής, αλλά και για την δυνατότητα πρόσβασης των επισκεπτών σε αυτά.
«Θα πρέπει να γίνονται βήματα σταθερά και με προοπτική. Στόχος θα πρέπει να είναι τα επόμενα πέντε - έξι χρόνια να βγει όλος αυτός ο πλούτος προς τα έξω για την ενίσχυση του τουρισμού», κατέληξε ο Δήμαρχος Ζαγορίου.

Ο Δήμος Μετσόβου στην Philoxenia

Ο Δήμος Μετσόβου συμμετείχε, με δικό του περίπτερο στην 27η Philoxenia που διοργανώθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη. «Η συμμετοχή του Δήμου Μετσόβου στη Philoxenia εντάσσεται στα πλαίσια προσπάθειας προβολής του Δήμου, ο οποίος προσπαθεί να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά σαν ένας ελκυστικός προορισμός. Η επισκεψιμότητα στο περίπτερό μας και η άντληση πληροφοριών μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε στην αναθέρμανση του τουριστικού ενδιαφέροντος», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μετσόβου Στέργιος Ταλάρης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της λειτουργίας του περιπτέρου.
Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή και αυτό δημιούργησε ιδιαίτερη ευχαρίστηση στο Δήμο Μετσόβου, παρακινώντας τον για περισσότερη προσπάθεια.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ από τον Ανεξάρτητο

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου