ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


25 Ιουν 2011

Σεμινάριο υποκριτικής στο Μονοδένδρι από το τις 17 Ιουλίου ως τις 31 Ιουλίου

   Η Poliprizo – Get Even Arts σε συνεργασία με το Ριζάρειο Ίδρυμα διοργανώνει για πρώτη χρονιά ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό campus για ηθοποιούς.
  Στη σειρά σημαντικών σεμιναρίων που γίνονται στο Μονοδένδρι, με την υποστήριξη του Ριζαρείου Ιδρύματος, προστίθεται ένα ακόμα για τους ηθοποιούς και την υποκριτική τέχνη, το 1st Acting Tools Campus.
Η Poliprizo – Get Even Arts διοργανώνει για πρώτη χρονιά ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό campus με σεμινάρια – εισηγήσεις, που προσφέρουν μια σειρά τόσο χρήσιμων, όσο και απαραίτητων εργαλείων για όλους όσους ασχολούνται με την υποκριτική τέχνη σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.
Το ATC θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ριζαρείου Ιδρύματος και θα λειτουργήσει σε δύο ανεξάρτητους  κύκλους επτά ημερών.
Πρώτος κύκλος:  Κυριακή 17 Ιουλίου–  Κυριακή 24 Ιουλίου.
Δεύτερος Κύκλος : Κυριακή 24 Ιουλίου–  Κυριακή 31 Ιουλίου.
Αφορά, όλους όσοι  ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο. Ηθοποιοί, χορευτές, φοιτητές δραματικών σχολών, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, χορογράφοι, εμψυχωτές ομάδων, εκπαιδευτικοί,  μουσικοί, συγγραφείς,  κ.τ.λ. Τα  workshops, όπως τα παρουσιάζουν οι διοργανωτές έχουν ως εξής:
1."Η φωνή ως μέσον της ανεμπόδιστης αυτοέκφρασης" - " Η φωνή μου είμαι εγώ. Εγώ είμαι η φωνή μου"
Η φωνή δεν υπάρχει αφ εαυτής. Ως εκ τούτου δεν μπορεί ούτε να ελευθερωθεί ουτε να εξελιχθεί αφ εαυτής. Η φωνή, ως κύριο μέσον της αυτοέκφρασης του ανθρώπου μπορεί μόνο να αναπτυχθεί και να ερευνηθεί σε συνάρτηση με τα συναισθήματα που, άλλωστε, την προκαλούν. Αυτά δίνουν την ένταση, το χρώμα, την ταχύτητα ή τη βραδύτητα, επηρρεάζουν την άρθρωση και επεμβαίνουν στη διαδικασία της αναπνοής.Το μάθημα επικεντρώνεται στα στοιχεία που εμποδίζουν αυτό το τέλειο μέσο έκφρασης, στον αντίκτυπο που εξωτερικοί παράγοντες ασκούν στον ήχο και στο σώμα καθώς και στους τρόπους απελευθέρωσης και ανάπτυξης του φωνητικού οργάνου.Περιλαμβάνει ποικίλες ασκήσεις, εφαρμογή στο κείμενο και φιλοδοξεί να μεταδώσει στους συμμετέχοντες τη χαρά της εξερεύνησης, αυτού του περίπλοκου και γοητευτικού εκφραστκού μέσου.
Εισηγητής : Κωστής Σφυρικίδης, Καθηγητής Αγωγής της φωνής

2.Dramatherapy
Η δραματοθεραπεία είναι μία σύγχρονη μορφή ψυχοθεραπείας, που ανήκει στην κατηγορία των ψυχοθεραπειών μέσω της τέχνης. Στόχος είναι η βαθύτερη γνώση του εαυτού και η ανάπτυξη της δημιουργικής πλευράς του ανθρώπου. Στο συγκεκριμένο επταήμερο θεατρικής πρακτικής, θα προσαρμόσουμε τις δραματοθεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές με σκοπό να λειτουργήσουν σαν εργαλεία για να γνωρίσουμε και να εκφράσουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας, να συνδέσουμε το σώμα με τη φαντασία, να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθηση, να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τους άλλους, και να μάθουμε να λειτουργούμε με μεγαλύτερη αμεσότητα.
Εισηγητής : Δημήτρης Χατζηβασιλείου, Ψυχολόγος – Δραματοθεραπευτής

3.Laughter Υoga
Η Laughter Yoga, ή Yoga του γέλιου, είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης.Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και  την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.
Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ανθρώπους που χρησιμοποιούν το σώμα τους για τη δουλειά τους όπως οι ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, καθώς γίνεται μασάζ των εσωτερικών οργάνων και των φωνητικών χορδών. Επιπλέον μαθαίνουν να αναπνέουν σωστά και να ενεργοποιούν το διάφραγμα και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.
Εισηγήτρια: Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια L.Y.

4.Θεατρική Μάσκα. Κατασκευή και Τεχνικές
Στο εργαστήριο αυτό θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε μία πρώτη επαφή με το θεατρικό εργαλείο έκφρασης που λέγεται μάσκα, ξεκινώντας από την κατασκευή της life mask και περνώντας βήμα - βήμα προς την πιο σύνθετη μα και γοητευτική δημιουργία της μάσκας χαρακτήρα ( character mask ).
Σκοπός του μαθήματος είναι, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και τη θεωρητική ανάλυση, να μας φέρει πιο κοντά στην ταυτότητα του θεατρικού χαρακτήρα, μετέχοντας στην ίδια του τη γέννηση.
Εισηγήτρια : Μάρθα Φωκά, Σκηνογράφος

5.Life Coaching
Προπονητική Ζωής είναι η επιστήμη που βοηθά τον άνθρωπο, τον ηθοποιό ή τον καλλιτέχνη, να αναγνωρίσει πού βρίσκεται στο εδώ και τώρα, πού θέλει να πάει, να θέσει στόχους μετρήσιμους και ρεαλιστικούς. Να ζει στο ενδιάμεσο, να μη χάνει τη ζωή του περιμένοντας ανέφικτα πράγματα ή βρισκόμενος εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του αλλά να ξεκινήσει το προσωπικό του ταξίδι αυτοβελτίωσης και ανάπτυξης.Στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μέσα στην εργασιακή ομάδα,  η επίλυση προβλημάτων επικοινωνίας, η διαχείριση των συγκρούσεων, της ηγεσίας και της αλλαγής. Το αποτέλεσμα είναι το άτομο, ή το μέλος της ομάδας να ζει μια ολοκληρωμένη και αυθεντική ζωή με επίγνωση των αναγκών και των ευθυνών του.
Εισηγήτρια: Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, Life &ι Executive Coach

6.Εισαγωγικό Σεμινάριο Stand Up Comedy

Ένα εισαγωγικό σεμινάριο για την τέχνη της κωμωδίας,  όπου θα γνωρίσουμε τις θεμελιώδεις αρχές, τις δεξιότητες και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι κωμικοί σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η αίσθηση του χιούμορ σου, σε οδηγεί πάντα σωστά. Εμπιστέψου την. Σου ανήκει. Η πρόκληση είναι πως θα μάθεις να την αναπτύξεις ώστε να μπορείς, κατά βούληση, να κάνεις τους άλλους να γελούν.Αναλύοντας τις αρχές, δεξιότητες και τεχνικές του stand-up comedy μπορείς να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στυλ και την , μοναδική, δική σου αίσθηση του χιούμορ.
Εισηγητής: Δημήτρης Βαλσαμίδης, Stand Up Comedian  – Σκηνοθέτης

Χρήσιμες πληροφορίες

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται η συμμετοχή σε όλα τα workshops, η διαμονή (7 διανυκτερεύσεις), και πλήρης  διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).
Δηλώσεις Συμμετοχής: 395 € / άτομο
Early Booking - Δηλώσεις Συμμετοχής έως 27 Ιουνίου:350 €/άτομο
Δηλώσεις Συμμετοχής μόνο για τα σεμινάρια: 195 € / άτομο
Δηλώσεις Συμμετοχής για συνοδούς (μόνο διαμονή/διατροφή):200 €/άτομο
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος.
Πληροφορίες, e-mail: polyprizo@gmail.com, τηλ. 6980139113
Το 1ST ACT πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ριζαρίου Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου