ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


14 Μαρ 2012

"ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Ζαγορισίων

Από Μάρτη σε Μάρτη που κάνουμε να ξαναβρεθούμε, στο μεγάλο μας αντάμωμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η δημιουργική ομάδα του Συνδέσμου Ζαγορισίων συλλέγει θησαυρούς χαμένους στη λήθη, ή με ευλάβεια αποτυπωμένους σε προσωπικές μνήμες, ή ακόμα και με επιστημονική εμβρίθεια καταγεγραμμένους στη βιβλιογραφία, τους ανασυνθέτει, τους αποθέτει στα πόδια των φίλων, παλιών και νέων, μόνιμων και περιστασιακών και για δυο ώρες περίπου τους ξανακάνει πραγματικότητα ζώσα.
Το περιεχόμενο του φετινού θησαυρού είναι η ουσιαστική διάσταση της λέξης πολυπολιτισμικότητα, πριν αυτή γίνει τρέχουσα και της μόδας και πριν μετατραπεί σε νόμισμα που, είτε με την άρνησή του είτε με την κατάφασή του, εξαγοράζει πολιτικά οφέλη. Όταν ακόμα ήταν βιωμένη, με ισορροπία και απλότητα, καθημερινότητα, όταν μεταφράζονταν σε αρώματα, χρώματα και ήχους σε βουερά παζάρια και καφέ-αμάν τόπων παράλληλα οικείων και ξένων.
Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων, την Κυριακή 18 Μάρτη 2012 και ώρα 8:00 μμ. κάνει ένα από τα νοσταλγικά ταξίδια του στο χωροχρόνο και μας στέλνει περίπου έναν αιώνα πίσω, και στα ανατολικά της Θράκης με τίτλο “ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ”. Συνοδοιπόρος και συνδιοργανωτής του ταξιδιού είναι ο Δήμος Ζαγορίου.
Η εκδήλωση στηρίζεται σε κείμενα της Νίκης Ζούκη, τα δρώμενα θα παρουσιάσουν η Άννα Βαρζώκα, ο Δημήτρης Ράπτης κι ο Πέτρος Χριστακόπουλος, στην αφήγηση ο Χάρης Δάφλος, υπεύθυνος προγράμματος και διδασκαλίας χορών ο Γιάννης Τριφύλλης, ενώ τους σκοπούς και τα τραγούδια της παράστασης θα αποδώσουν: Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, η Έφη Ζαϊτίδου στο κανονάκι, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης στο τραγούδι, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, ο Κώστας Μερετάκης στα κρουστά και το τραγούδι κι ο Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου