ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


8 Μαΐ 2011

Ένα «ανοικτό σχολείο» για το περιβάλλον στο Ζαγόρι

Το πανέμορφο κτίριο του Κέντρου Ενημέρωσης - WWF Ελλάς/Γ. Ευθυμίου
Ένα «ανοικτό σχολείο», γεμάτο γνώσεις για το περιβάλλον της Βόρειας Πίνδου, παιχνίδια, πρωτότυπα δώρα, προκλήσεις και μυστικά που μυούν τον επισκέπτη στην ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής, περιμένει όσους από εσάς επισκεφθείτε τα Ζαγοροχώρια και το Μικρό Πάπιγκο.
Μία όψη της έκθεσης - WWF Ελλάς/Γ. Ευθυμίου

Από το 2001, έπειτα από πρόσκληση της τοπικής κοινότητας Παπίγκου, το WWF Ελλάς δημιούργησε στο παλιό δημοτικό σχολείο του Μικρού Πάπιγκου ένα «νέο σχολείο»: το «Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι». Έτσι, απέκτησε ξανά ζωή και σκοπό ένα κτίριο, στον επάνω όροφο του οποίου φιλοξενείται έκθεση με πλούσιο υλικό για την περιοχή, όπου εκτείνεται το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, ενώ στο ισόγειο, οι επισκέπτες ενημερώνονται για τη δράση του WWF Ελλάς και έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μοναδικά προϊόντα του αγαπημένου τους Panda.
Μετά από συνεννόηση με την ομάδα του WWF Ελλάς στη Βόρεια Πίνδο υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής περιβαλλοντικών σεμιναρίων καθώς και προγραμμάτων περιβαλλοντικής ενημέρωσης για ομάδες επισκεπτών, ιδρύματα, συλλόγους και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: http://wwfaction.wordpress.com/
Το διαβάσαμε στο:  www.emergencyservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου