ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


6 Σεπ 2010

Αναβίωση ανταμώματος απανταχού Ηλιοχωριτών.


Την 28-8-2010 ημέρα Σάββατο, μετά από αρκετά χρόνια που είχε να συμβεί αυτό και με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλιοχωριτών, αναβίωσε το αντάμωμα των απανταχού Ηλιοχωριτών, στην  τοποθεσία "Λάκκος" στους  πρόποδες της Τύμφης, όπου ακόμη υπήρχε λίγο χιόνι το οποίο δεν είχε λιώσει. 
Η διαδρομή από την "Γκινιάσα" μέχρι το "Λάκκο" και η τοποθεσία που πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα είναι κατάφυτες από διάφορα δένδρα και κυρίως πεύκα, έλατα και οξιές ενώ υπάρχει άφθονο κρύο νερό. Πραγματικά είναι ένα πανέμορφο τοπίο!
Στο χώρο του ανταμώματος συγκεντρώθηκαν αρκετοί Ηλιοχωρίτες αλλά και επισκέπτες-φίλοι του χωριού και με την παρουσία ζωντανής δημοτικής κομπανίας αλλά και με την κατανάλωση σουβλακίων και κρασιού ή μπύρας,  γλέντησαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τύμφης κ. Γιώργος Σουκουβέλος και ο Δήμαρχος Ανατολ. Ζαγορίου κ. Βασίλης Σπύρου ενώ την όλη εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στέργιος Τσολάκης.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής και εύχομαι να συνεχίσει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο ώστε όπως λέει και  το γνωστό σε όλους μας τραγούδι του  Διονύση Σαββόπουλου «Να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς….»


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι φωτογραφίες είναι προσωπικές εκτός από τις δύο τελευταίες που τις πήρα από το  maxforeigner.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου