ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


16 Σεπ 2010

Φθινοπωρινές εικόνες από την περιοχή του Ηλιοχωρίου.

Το Φθινόπωρο είναι ίσως η πιο ιδιόμορφη εποχή του χρόνου. Για κάποιους  ανθρώπους είναι η ομορφότερη εποχή ενώ άλλους τους μελαγχολεί. Η λέξη Φθινόπωρο σημαίνει ότι είναι η περίοδος που ελαττώνονται (φθίνουν) τα φρούτα (οπώρες).
Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που αλλάζουν τα χρώματα στη φύση, που πέφτουν τα φύλλα από τα φυλλοβόλα δέντρα και ξεκινούν οι πρώτες βροχές. Ο καιρός άλλοτε θυμίζει καλοκαίρι και άλλοτε χειμώνα, ενώ φεύγουν και τα χελιδόνια.
Προσωπικά λατρεύω το Φθινόπωρο. Τα χρώματα στη φύση είναι υπέροχα. Κίτρινα, καφέ, κόκκινα, πυρόξανθα κλπ.  Κατά την  άποψή μου ομορφότερα κι απ’ αυτά της Άνοιξης. Πολύ περισσότερο σε περιοχές όπου υπάρχουν άφθονα δάση με φυλλοβόλα δέντρα και θάμνοι.
Μια τέτοια περιοχή είναι κι αυτή του Ηλιοχωρίου αλλά και γενικότερα  των Ζαγοροχωρίων. Την εποχή αυτή απολαμβάνεις τις διαδρομές μέσα κι έξω από το χωριό. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την περιοχή του Ηλιοχωρίου και προέρχονται από προσωπικό μου αρχείο αλλά και από το αρχείο του συγχωριανού μας Μιχ. Ζαμπάκου.



                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου