ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


2 Φεβ 2011

Τριήμερο σε Ζαγοροχώρια-Κόνιτσα.

Ισχύει για τον Φεβρουάριο του 2011
1η μέρα: άφιξη στην Κόνιτσα και τακτοποίηση στον ξενώνα ΑΡΤΕΜΙΣ (www.artemiskonitsa.gr ).
2η μέρα: πρωινό και αναχώρηση για Ζαγοροχώρια στις 11π.μ, αφού πρώτα επισκεφθούμε την πέτρινη γέφυρα του Αώου στην Κόνιτσα, που απέχει 250 μέτρα απ΄τον ξενώνα.
Στα 10 λεπτά είμαστε στην πέτρινη γέφυρα της Κλειδωνιάς, στον Βοϊδομάτη, που αποτελεί και την έναρξη του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Αφού χαλαρώσουμε παρατηρώντας τον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης και το φαράγγι του, θα ανηφορίσουμε για το χωριό Αρίστη Ζαγορίου, στο οποίο θα είμαστε σε 10 περίπου λεπτά. Τρία χιλιόμετρα πιο πέρα, είναι το χωριό Βίκος, απ΄το οποίο θα παρατηρήσουμε το φαράγγι του Βίκου, που απλώνεται ολόκληρο μπροστά μας !
Επιστροφή στην Αρίστη και δεξιά για Πάπιγκο. Θα είμαστε εκεί σε 20 περίπου λεπτά από την Αρίστη. Θα περιηγηθούμε το υπέροχο χωριό και θα «χαζέψουμε» τους βράχους της Αστράκας δίπλα μας.
Δύο χιλιόμετρα πιο πέρα, το Μικρό Πάπιγκο, στο οποίο θα φθάσουμε αφού πρώτα πάμε στις «κολυμπήθρες», στο μικρό φαράγγι δίπλα στο δρόμο που το νερό σκάλισε με μαεστρία στο πέρασμα των αιώνων.
Έχει πάει ήδη μεσημέρι. Θα καθίσουμε σε ένα από τα πολλά καλά ταβερνάκια του Παπίγκου για φαγητό, αφού πρώτα σας κεράσουμε λίγο τσίπουρο για την όρεξη !!
Επιστροφή στην Κόνιτσα. Όσοι έχουν όρεξη να συνεχίσουν, θα πάμε μια βόλτα 15 λεπτά πιο πέρα, προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εδώ είναι η Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη ολόκληρης της περιοχής, δίπλα στον Αώο ποταμό. Οι μοναχοί θα μας ξεναγήσουν και θα απαντήσουν με υπομονή στις ερωτήσεις σας.
Η ξενάγηση θα γίνει από τον Νίκο Κυρίτση. Επτά συμμετέχοντες μπορουν να είναι στο πουλμανάκι της No Limits και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν με τα οχήματά τους.
3η μέρα: Προαιρετικά rafting στον Βοϊδομάτη ή εκδρομή με αλογάκια δίπλα στο ποτάμι.
Εναλλακτικά, πεζοπορία στην μονή Στομίου, το μονοπάτι για την οποία ξεκινά στα 250 μέτρα από τον ξενώνα και είναι μέσα στον Εθνικό Δρυμό. Μπορεί κανείς να περπατήσει όσο αντέχει, αλλά για να φτάσετε στο μοναστήρι, θέλετε από τον ξενώνα 2 ώρες και μιάμιση για να επιστρέψετε.
Κόστος:
- 54 € /άτομο για τους κατόχους της κάρτας No Limits Club και
- 69 €/άτομο για τα μη μέλη.
Περιλαμβάνει:
- 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό
- Την εκδρομή στο Ζαγόρι το Σάββατο
Στις δραστηριότητες της Κυριακής που είναι προαιρετικές, το rafting κοστίζει 28€ για τα μέλη του Club και 35 € για τους υπόλοιπους, ενώ η 45λεπτη ιππασία, 12€ και 15 € αντίστοιχα.
Η κάρτα μέλους του No Limits Club, κοστίζει 20€ το χρόνο και μπορείτε να την προμηθευτείτε ερχόμενοι στην Κόνιτσα ή και ταχυδρομικά.
Τηλεφωνήστε: 26550-23777, απο 9 πμ ως 5 μμ

ΠΗΓΗ:  www.apiroshora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου