ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


9 Αυγ 2011

Ολοσχερώς καταστράφηκε από φωτιά σπίτι στην Ποταμιά Ζαγορίου

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Σε κατάσταση απόγνωσης, αδυνατώντας να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη είναι τα μέλη μίας οικογένειας στην Ποταμιά του Δήμου Ζαγορίου, που μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας είδαν το σπίτι τους να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα, ξέσπασε φωτιά στον πρώτο όροφο της οικίας. Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στους Μηλιωτάδες και από τα Γιάννινα, που δεν πρόλαβαν ωστόσο να περισώσουν πολλά πράγματα.
Λίγη ώρα μετά έφτασε στο σπίτι και ο ιδιοκτήτης, που άρχισε να αναζητά εναγωνίως τη σύζυγό του που είχε μείνει στο σπίτι, η οποία ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία της. Συνολικά, καταστράφηκαν ολοσχερώς 160 τ.μ στον πρώτο όροφο και στο ισόγειο της κατοικίας, με την ζημιά σε οικονομικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο για την οικογένεια να είναι τεράστια. Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει επιληφθεί της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες πρόκλησης της πυρκαγιάς.
Υπό έλεγχο η φωτιά στον Τσαμαντά
Στο μέτωπο των καθημερινών πυρκαγιών, στις οποίες δίνουν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα χθεσινά νέα ήταν ελαφρώς καλύτερα για την πυρκαγιά που μαινόταν από το Σάββατο στον Τσαμαντά Φιλιατών.
Με τη συνδρομή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής αλλά και χθες το πρωί, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Επί τόπου παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με πέντε υδροφόρα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, αλλά και εθελοντές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Η πυροσβεστική υπηρεσία στην Ήπειρο βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων, η σημερινή θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη ημέρα για την πρόκληση πυρκαγιών.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου