ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


5 Οκτ 2011

«Γιορτή των πουλιών» με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών

Αφιερωμένος στον Ασπροπάρη ο εορτασμός στο Κέντρο Πληροφόρησης των Ασπραγγέλων

Δεκάδες μικρά παιδιά και όχι μόνο είχαν την ευκαιρία το πρωί της Κυριακής να έρθουν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον και στην ορνιθοπανίδα που διαβιεί ή διέρχεται μεταναστευτικά από αυτήν, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πουλιών.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Βίκου Αώου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία πραγματοποίησε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, στα Κέντρα Πληροφόρησης των Ασπραγγέλων και των Μαυραναίων Γρεβενών.
Μία εκδήλωση που απευθύνθηκε κυρίως στα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν μόνα τους φωλιές και ταΐστρες για τα πουλιά, να τις χρωματίσουν και να τις πάρουν μαζί τους. Ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής με τηλεσκόπιο στην Αγία Παρασκευή Μονοδενδρίου.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Ασπροπάρη, ένα σπάνιο είδος γυπαετού, που ανήκει στα μεταναστευτικά πτηνά και είναι περισσότερο γνωστό στην περιοχή με την ονομασία Κουκάλογο.
Σύμφωνα με τον συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Μιχάλη Βάκκα, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις υπόλοιπες δυσκολίες, ο Φορέας έχει προτείνει ένα συγκεκριμένο διαχειριστικό
μέτρο για την τοποθέτηση ταϊστρών σε διάφορα σημεία του Εθνικού Πάρκου, προκειμένου να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία του πληθυσμού της ορνιθοπανίδας.
Στη σημασία που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις για τη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικής συνείδησηςκαι γνώσης της ορνιθοπανίδας της περιοχής, αναφέρθηκε η Καλλιόπη Στάρα, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
«Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ασπροπάρη ένα απειλούμενο είδος, για το οποίο χρειαζόμαστε ιδιαίτερα μέσα, καθώς η παρουσία του είναι ένας σημαντικός δείκτης ποιότητας του περιβάλλοντος», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου