ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


19 Οκτ 2011

Χειμερινοί προορισμοί: Ήπειρος - Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Πάπιγκο

παπιγκο, προορισμοι, papigko, proorismoi


Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 900 στην οροσειρά της Τύμφης το Μεγάλο Πάπιγκο μαγεύει τον επισκέπτη με την παραμυθένια του ομορφιά.



Οι βράχοι της Αστράκας που υψώνονται απέναντι από το χωριό και μοιάζουν να το αγκαλιάζουν , δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που δεν χορταίνεις να το θαυμάζεις και προσφέρουν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα, χειμώνα – καλοκαίρι.



Τα παραδοσιακά πέτρινα κτίρια και τα καλντερίμια, απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα τόσο στο Μεγάλο, όσο και στο Μικρό Πάπιγκο, που βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από το πρώτο και σε υψόμετρο 980 μ.


Στο Πάπιγκο θα βρείτε φροντισμένες ταβέρνες και καφέ-μπαρ, ενώ είναι μια καλή βάση για να εξερευνήσετε και πολλά από τα υπόλοιπα 45 χωριά του Ζαγορίου.



Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται άλλα αξιοθέατα της περιοχής, όπως ο ποταμός Βοϊδομάτης, το φαράγγι του Βίκου, η Δρακόλιμνη κ.α.


Το Φαράγγι του Βίκου
Στην είσοδο του χωριού υπάρχει μεγάλος χώρος πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα.
Διαμονή: Πανέμορφοι παραδοσιακοί ξενώνες και ξενοδοχεία, για όλα τα πορτοφόλια, τόσο στο Μεγάλο, όσο και στο Μικρό Πάπιγκο.
Τράπεζες: ΌΧΙ











real-greece.blogspot.com

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://www.axortagos.gr

1 σχόλιο: