ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


10 Ιουν 2011

Επιτυχημένες οι παραστάσεις της "Οδύσσειας" από το Ριζάρειο Δημοτικό Μονοδενδρίου

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι πρώτες παραστάσεις του Ριζάρειου Δημοτικού Σχολείου Μονοδενδρίου, με την "Οδύσσεια" οι οποίες και θα κλείσουν με μία παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας στις 14 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.
Στην εισαγωγική του παρέμβαση ο Προϊστάμενος του Ριζάρειου Δημοτικού Σχολείου Μονοδενδρίου Ιωάννης Ναπ. Βασδέκης, έθεσε το θέμα της συγχώνευσης του σχολείου αλλά και το κλείσιμο του Οικοτροφείου που αποφάσισε πρόσφατα το Ριζάρειο, λόγω περικοπών και ανέφερε μεταξύ άλλων:
Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην καθιερωμένη θεατρική παράσταση του Σχολείου μας  , που φέτος  κλείνει τη δέκατη χρονιά  συνεχόμενων θεατρικών παραστάσεων. Ελπίζουμε να μην είναι η τελευταία όπως κάποιοι κύριοι – «κύριοι» το επιδιώκουν.
Μακριά από εμάς οι γλυκόλαλες Σειρήνες, η επικίνδυνη Κίρκη και οι Λωτοφάγοι . Ελπίζουμε το Σχολείο μας και το Ριζάρειο Οικοτροφείο (που λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια ) που τόσο στενά και άρρηκτα είμαστε δεμένοι , να βρούμε την πολυπόθητη Ιθάκη, δηλαδή να λάβει ένα οριστικό τέλος η Οδύσσειά μας. Η Οδύσσειά μας , που στη σημερινή πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη είτε με τα παλιά μέτρα που ζήσαμε και ζούμε είτε με τα νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν και όλοι μας θα τα βιώσουμε.
Πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας , με τη σημερινή θεατρική παράσταση θα δώσουν ένα δυνατό μήνυμα στη σημερινή εποχή που τόσο έχουμε ανάγκη για τις πανανθρώπινες αξίες όπως της οικογένειας , της αγάπης , της αλληλεγγύης και των αγνών ιδανικών που πρέπει να διέπουν όλους μας. Έτσι απλά όπως είπε και ο Καβάφης : « Ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν».
Τη Δευτέρα στην παράσταση στο Καμπέρειο Θέατρο Ιωαννίνων παρέστησαν μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Ζαγορίου Αγγελική Αγγέλη, ο Προϊστάμενος 3ου Γραφείου Α/θμιας Εκπαίδευσης  κος Θεόδωρος Τζαρούχης, ο Υπεύθυνος Περιβ. Εκπ/σης  Ιωαννίνων κος Θωμάς Λώλης, Αιρετός ΚΥΣΠΕ , και τέως πρόεδρος της ΔΟΕ. Δημήτρης Μπράτης, ο αντιπρόεδρος Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Ζαγορίου κος Απ. Ντιναλέξης, ο εκπρόσωπος Κ. Π. Ε Φιλιππιάδας Φίλ. Καραμπίνας, ενώ δύο μέρες μετά στο Υπαίθριο Θέατρο Μονοδενδρίουμ βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου