ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


12 Ιουν 2011

Εκδρομή στο Βιτσικό και στις πηγές του Βοϊδομάτη!

Η πεζοπορία έλαβε χώρα το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011. Μικρή η συμμετοχή αλλά άξιζε γιατί όσοι μετείχαν είδαν από κοντά πως ξεκινά ένα ποτάμι. Επίσης επισκεφθήκαμε και την εκκλησία της "Κοιμήσεως Της Θεοτόκου" 


 Οι συνάδελφοί μου και μερικοί φίλοι, περπάτησαν στην μικρή διαδρομή της μισής ώρας και κατηφόρησαν στις πηγές του Βοϊδομάτη,


κάτω από το χωριό Βίκος από όπου στις 11:20 ξεκινήσαμε. Εκεί βέβαια συναντήσαμε και δυο ομογενείς από την Αυστραλία (Σίδνεϊ), όπως και μερικούς άλλους που ήρθαν να δουν τις πηγές. Όλοι μαζί είδαν από κοντά πως αναβλύζει ένα ποτάμι. Και το όμορφο ήταν πως τελειώνει και μένει ξερή μια κοίτη (Βίκος) και πως συνεχίζει ένα νέο ποτάμι να γεμίζει την υπόλοιπη κοίτη του ρέματος(Βοϊδομάτης).
 
Και οι φωτογραφικές τους απαθανάτισαν την παρέα μας. Το κρύο νερό ήταν δέλεαρ για ένα πλατσούρισμα αλλά όχι για πολύ.Περισσότερο διήρκεσε ο πετροπόλεμος και το πιτσίλισμα παρά η διαμονή και το περπάτημα μέσα στα διάφανα νερά.
Οι μόνιμα περίπου 8 βαθμοί Κελσίου του νερού δεν επέτρεπαν πολύωρη παραμονή σε αυτό, όπου σε δευτερόλεπτα τα πόδια πάγωναν και συνάμμα άσπριζαν σαν το αίμα ανηφόριζε ψηλότερα.
 
 
Ακολούθως αφού στεγνώσαμε, επιστρέψαμε στο χωριό και περπατήσαμε στα καλντερίμια και την πλατεία του. Ξεκουραστήκαμε στο μαγαζί του Φόρη Τσουμάνη...
 
 
...όπου και κατεβάσαμε τα ποτάκια μας ( οίνος, μπύρες) με συνοδεία γευστικότατα παϊδάκια, πατατούλες, φέτα κλπ, τα οποία καταβροχθίσαμε δεόντως, δίπλα από την κεντρική εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα (μεγάλη η χάρη του).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου