ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


8 Αυγ 2011

Το 32ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου στο Γυφτόκαμπο


Το Σαββατοκύριακο 6 και 7-8-2011, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην περιοχή «Γυφτόκαμπος» στο Σκαμνέλι Ζαγορίου το 32ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου, το οποίο οργάνωσε η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου. 






 Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη Χλωρα μας έχει δυσκολέψει τα οικονομικά όλων μας, εκατοντάδες Σαρακατσαναίοι με τις οικογένειές των αλλά και φίλοι αυτών, μετακινήθηκαν από διάφορα μέρη της Ηπείρου και της Ελλάδος γενικότερα και κατασκήνωσαν για λίγες μέρες στην πανέμορφη αυτή περιοχή του Ζαγορίου, για να παρευρεθούν στο ετήσιο Αντάμωμα.


Το γλέντι άρχισε το βράδυ του Σαββάτου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της «Σαρακατσάνικης στάνης». Οι παρευρισκόμενοι, απόλαυσαν τους εκλεκτούς μεζέδες, το κρασί, τις κρύες μπύρες και το τσίπουρο που διέθετε η ταβέρνα στο χώρο της «Στάνης» και γλέντησαν μέχρι πρωίας με την ζωντανή ορχήστρα που υπήρχε και τους πολύ καλούς τραγουδιστές. 



Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί με τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης και την Κυριακή το πρωί ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Παπαναστασίου, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  κ. Κάτσενος, ο οποίος είναι Σαρακατσάνος στην καταγωγή.

 Θερμά συγχαρητήρια στην Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και να ευχηθούμε σε όλους τους φίλους Σαρακατσαναίους να έχουν υγεία και να παρευρεθούν και του χρόνου στο 33ο Αντάμωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου