ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


7 Μαΐ 2011

Ημερίδα για τον ορεινό τουρισμό στα Γιάννενα προέκυψε από τη συνάντηση Οικονόμου - Νικητιάδη

Με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη, συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου σε μία κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα θέματα του τουρισμού στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Γιάννενα.
Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου στον Υφυπουργό ο τουρισμός στα Γιάννενα παρουσιάζει πτώση, ειδικά μετά τον Ιανουάριο, γεγονός που προβληματίζει τους πάντες και ειδικότερα τους επιχειρηματίες των σχετικών κλάδων. Στη συνάντηση ο Θανάσης Οικονόμου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο τουρισμός για την περιοχή και τις τοπικές οικονομίες αλλά και την ειδική προστιθέμενη αξία που αποδίδουν σε αυτόν οι γιαννιώτες στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας αλλά και «προβολής και αξιοποίησης της ηπειρωτικής ταυτότητας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού από την πλευρά του επαναβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων που αφορούν τον τουρισμό στα Γιάννενα και στην Ήπειρο γενικότερα, δεσμευόμενος για τη διοργάνωση μίας μεγάλης ημερίδας για τον ορεινό τουρισμό στο νομό μας και συγκεκριμένα μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι σύλλογοι αλλά και οι ιδιώτες να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους.
Παράλληλα, ο Θανάσης Οικονόμου με την ιδιότητα του Γραμματέα της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συμμετείχε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων για το σχεδιασμό και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, καθώς και τη στήριξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από τη Γερμανία, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος συνολικά, καθώς εκτιμά ότι μία τέτοια πανευρωπαϊκή προσπάθεια θα συμβάλει πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος, στην εμπέδωση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών και των λαών της Ευρώπης. Προσκάλεσε δε τους αντιπροσώπους να επισκεφτούν τα Γιάννενα, υπενθυμίζοντας τη ροή Γερμανών τουριστών στην περιοχή μας και ειδικότερα στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα, «μία παράδοση που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε, πόσο μάλλον που οι ηπειρώτες μετανάστες μας στη Γερμανία αποτελούν ένα διαρκή και ζωντανό σημείο επαφής».
Οι Γερμανοί βουλευτές από την πλευρά τους επεσήμαναν το ενδιαφέρον τους για την αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στη Γερμανία, καθώς και την αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας. Τέλος, πρότειναν την πραγματοποίηση «Συνόδου Κορυφής» σε διμερές επίπεδο το Φθινόπωρο στο Βερολίνο, με συμμετοχή κοινοβουλευτικών και μεγάλων φορέων των δύο χωρών από το χώρο του τουρισμού και το σχεδιασμό ενός «master plan» με διατυπωμένους σαφείς στόχους. Η ελληνική πλευρά καλωσόρισε την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου