ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


15 Μαΐ 2011

Εντοπίστηκε αλλά…εξαφανίστηκε ο εγκέφαλος της αρχαιοκαπηλίας

Τρικαλινός, γόνος καλής οικογένειας, με δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό τομέα, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος, ή ένας τουλάχιστον από τους εγκεφάλους του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που λεηλάτησε τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του Τρικαλινού επιχειρηματία δόθηκε στις ελληνικές αρχές από την Σκότλαντ Γιαρντ, πλην όμως η σύλληψή του δεν κατέστη εφικτή καθώς εικάζεται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Όπως είναι γνωστό ο ιδιοκτήτης της γκαλερί του Λονδίνου όπου εντοπίστηκαν οι έξι βυζαντινές εικόνες έδωσε τα πλήρη στοιχεία του Έλληνα προμηθευτή στις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο δε, ο Έλληνας προμηθευτής είχε υποστηρίξει ότι οι εικόνες αποτελούν οικογενειακά κειμήλια. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν αμέσως για τον εντοπισμό του Τρικαλινού, όμως ήταν μάλλον αργά. Πιθανολογείται ότι με το άκουσμα της είδησης για τον εντοπισμό των κλεμμένων εικόνων στο Λονδίνο, φρόντισε να εξαφανιστεί και ίσως να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να έχουν βοηθήσει σημαντικά την έρευνα όμως πενιχρή είναι η βοήθεια που έχει έρθει μέχρι τώρα από τον Ολλανδία, καθώς σε γκαλερί του Άμστερνταμ έχουν εντοπιστεί άλλες εννέα κλεμμένες εικόνες, εκ των οποίων οι περισσότερες, προέρχονται από εκκλησίες των Ιωαννίνων.

Στο κύκλωμα πέρα από τον Τρικαλινό επιχειρηματία, που είχε ρόλο εγκεφάλου, μετέχουν κι άλλα άτομα για τα οποία έχουν περιέλθει σημαντικά στοιχεία στα χέρια της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.

ΠΗΓΗ:  www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου