ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


8 Μαΐ 2011

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τιμά τον Δημήτρη Χατζή

Ήταν μια οφειλόμενη τιμή. Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του κορυφαίου μεταπολεμικού πεζογράφου και Γιαννιώτη βέβαια, Δημήτρη Χατζή,  διοργανώνει εκδήλωση μετονομασίας της αίθουσας Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε αίθουσα Λόγου και Τέχνης «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣ» την Τρίτη, 10 Μαΐου και ώρα 8.30 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα παρίσταται η Καίτη Αργυροκαστρίτου-Χατζή και θα προβληθεί μια μαγνητοσκοπημένη συζήτηση με τον Δημήτρη Χατζή (1976) από το αρχείο της ΕΡΤ.


Σημείωση δική μας:  Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ένα από τα έργα του Δημήτρη  Χατζή είναι και το μυθιστόρημα με τον τίτλο "Το Διπλό Βιβλίο". Ένας από τους ήρωες του μυθιστορήματος αυτού είναι και ο Σκουρογιάννης, ο οποίος κατάγεται από το Ντομπρίνοβο και ήταν μετανάστης στη Γερμανία. 
Μάλιστα, στο κεφάλαιο με τον τίτλο "Η τελευταία αρκούδα της Πίνδου", ο συγγραφρέας περιγράφει την επιστροφή του μετανάστη Σκουρογιάννη στο Ντομπρίνοβο, το οποίο μετά από 22 χρόνια το βρίσκει πολύ διαφορετικό απ' ότι το άφησε και τη ζωή του στο έρημο πλέον Ηλιοχώρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου