ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


17 Ιουλ 2011

Αθλητισμός,περιβάλλον και εθελοντισμός στο Ζαγόρι

Της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΛΑΖΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζαγορίου, που παρά τις ριζικές αλλαγές από την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και την οικονομική δυσχέρεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, στηρίζει τον πολιτισμό.
Το εγχείρημα δύσκολο, όπως αναγνώρισε η αντιδήμαρχος Ζαγορίου Αγγελική Αγγέλη, καθώς στο πλαίσιο των αλλαγών του «Καλλικράτη» το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μόλις πρόσφατα συστήθηκε σε οργανισμό.
Στο Δήμο Ζαγορίου υπάρχουν 43 χωριά και περίπου οι διπλάσιοι πολιτιστικοί σύλλογοι, γεγονός που αναδεικνύει την αναγκαιότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με την συνδιοργάνωση με τους πολιτιστικούς συλλόγους, προωθώντας παράλληλα και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πολιτισμού, που άλλωστε είναι και στόχος της δημοτικής αρχής, υπογράμμισε.
Μέσα από τις εκδηλώσεις γίνεται προσπάθεια για την ανάδειξη της παράδοσης, του πολιτισμού και του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, με την προσέλκυση νέων επισκεπτών. Όπως σημείωσε η κα Αγγέλη, συνδετικός κρίκος όλων η παράδοση.

Σε παράδοση για το Ζαγόρι, την Ήπειρο και ολόκληρη την χώρα ευελπιστεί να αναδείξει τον Μαραθώνιο Ορεινού Τρεξίματος, που για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται στο Ζαγόρι στις 24 Ιουλίου.
Οι συμμετοχές έχουν αγγίξει τις 200, αριθμός που ξεπερνά τις αρχικές βλέψεις των διοργανωτών.
Σύμφωνα με την κα Αγγέλη, μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση δίνεται η δυνατότητα προβολής του Ζαγορίου, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται ο αθλητισμό, ο φυσικός πλούτος, ο εθελοντισμός και το ευ αγωνίζεσθαι.
Για την διοργάνωση του Μαραθωνίου καθαρίστηκαν και ανοίχτηκαν μονοπάτια του Ζαγορίου, που για αρκετά χρόνια είχαν ξεχαστεί. Μάλιστα, η δημοτική αρχή προγραμματίζει την ανάπτυξη δράσης για την χαρτογράφηση και τη σηματοδότηση των μονοπατιών της περιοχής για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.
«Όραμα της δημοτικής αρχής και το Δημάρχου προσωπικά είναι η σύνδεση όλων αυτών των μονοπατιών στο μέλλον», κατέληξε η κα Αγγέλη.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου