ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


2 Ιουλ 2011

Καλό ταξίδι μπάρμπα Τάσο


Την Πέμπτη, 30-6-2011, ο μπάρμπα Τάσος ο Παπανικολάου, πλήρης ημερών, έφυγε από κοντά μας για το ταξίδι δίχως γυρισμό. Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύθηκε για πολύ λίγες ημέρες. 
Η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του τελέσθηκαν χθες (1-7-2011) το πρωί στην εκκλησία και στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου στο Ηλιοχώρι, που ήταν και το δεύτερο σπίτι του. Για πολλά χρόνια ο μπάρμπα Τάσος φρόντιζε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τις άλλες εκκλησίες του χωριού και έψελνε. Όπως δε  ο ίδιος, έλεγε, είχε κάνει συμφωνία με τον Αϊ Νικόλα να φύγει όρθιος και όπως απεδείχθη, ο Άγιος, κράτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει!
Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν τα παιδιά του, τα εγγόνια του, συγγενείς και φίλοι αυτών, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο πρώην Δήμαρχος Τύμφης κ. Γιώργος Σουκουβέλος, αρκετοί Ηλιοχωρίτες και κάτοικοι από τα γύρω χωριά. 
Είναι σίγουρο ότι ο μπάρμπα Τάσος θα λείψει τόσο από τους δικούς του ανθρώπους όσο και από μας τους υπόλοιπους, που δεν θα τον συναντάμε πλέον στο χωριό, για να πίνουμε παρέα κανένα τσιπουράκι και να μας διηγείται ιστορίες από το παρελθόν.
Καλό σου ταξίδι μπάρμπα Τάσο και να δίνεις χαιρετισμούς σε όλους τους Ντομπρινοβίτες που θα συναντάς  στο αιώνιο αυτό ταξίδι σου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρικής σου γης που σε σκέπασε και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου σε τόπο χλοερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου