ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


2 Μαρ 2011

'Ο Γυφτόκαμπος' Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Καφέ, Ταβέρνα.

Εκεί που ο χρόνος έβαλε σημάδι.
Στην άκρη του Αώου.
Αντικρινά του Σμόλικα.
Κι έχει για μαξιλάρι του τα στήθη της Αλπικής Τύμφης-Γκαμήλας του ΖΑΓΟΡΙΟΥ.
 Άλλαξαν και αλλάζουν πολλά πράγματα στη ζωή μας. Κι αν όπως λένε “αλλάζει” η θάλασσα, αυτό που καρτερικά μένει και δεν αλλάζει είναι το βουνό. Συντρόφισσες έχει τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ερωτικά συμβιώνει και σιωπηλά χαίρεται να 'ρχεται ο άνθρωπος κοντά του. Να μη μείνει άλλο κρυμμένος στον εαυτό του. Να περπατήσει, ν' αφουγκραστεί τους ήχους αυτού του τόπου και να γευτεί χαρές του δάσους και μιας παρθένας φύσης.
 Να βρει πιο κει το ξάγναντο, ν' αρχίσει η καρδιά του να χορεύει. Να πλανηθεί το μάτι του στην ανοιχτή-τρανή αγκαλιά του ορίζοντα. Κι έτσι στο Γυφτόκαμπο να βρει το μέτρο του νου και του ματιού για να μετρήσει του τόπου τα ψηλότερα πεύκα και έλατα του Ζαγορίου. Και να φωλιάσει... σ' αετού φωλιά, σ' ένα καινούριο κτίριο δεμένο... μ' αυτόν τον τόπο.
 Το 'φτιαξε ο Χρυσικός και ο Ακρίβης - “Ταβέρνα” απλά κι αφτιασίδωτα την έχουν ονομάσει. Φιλοδοξούν, Παιδιά αυτού του τόπου μεγαλωμένα, μικρά κομμάτια να διασώσουν απ' την ιστορία-παράδοση ευρύτερη του Ζαγορίου. Ακόμα να διατηρήσουν την κληρονομιά του δάσους που είναι και όλων μας ευθύνη.

Το πρώτο το μπορούν και ήδη το κάνουν. Να συνδυάζουν της Φύσης τη χαρά με τη χαρά της Παράδοσης στα Ζαγορίσια φαγητά και πίτες. Απλοί, καθάριοι ως άνθρωποι΄ κύριοι ως επαγγελματίες.
 
 Εκεί στο Γυφτόκαμπο, όπως και τα βουνά χωρίς ν' αλλάζουν σε τίποτε, μας περιμένουν. Το υψόμετρο 1.180 μ. ας μη μας φοβίσει. Προχωρώντας από Τσεπέλοβο 15 χλμ. το συνηθίζεις και νιώθεις σαν το μικρό παιδί που χαίρεται το παιχνίδι... Χρήστος Γ. Καρβούνης


Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Καφέ, Ταβέρνα, 'Ο Γυφτόκαμπος'.
Νομός Ιωαννίνων, Περιοχή Ζαγρίου,  Θέση Γυφτόκαμπος, Υψόμετρο 1180μ. Τηλ: 2653 300 307 & 2653 300 371
Κιν: 6974 918808 & 6974 124383


ΠΗΓΗ:  http://zan.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου