ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


19 Μαρ 2011

Πόλος έλξης το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο

Περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες έχουν περάσει τις πύλες του από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του

Στην πολιτιστική αποκέντρωση και την στήριξη της τοπικής οικονομίας του Ζαγορίου συμβάλλει το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο, που από το 2000 λειτουργεί στο Μονοδένδρι.
Μέσα από τις δεκάδες εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια και τους περίπου 80.000 επισκέπτες που έχει υποδεχτεί, το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο αναδεικνύεται σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό κέντρο της περιφέρειας.
Όλα αυτά τα χρόνια χαίρει της εμπιστοσύνης των Ηπειρωτών, αλλά και πολλών επισκεπτών από ολόκληρη την χώρα. Συνεχείς είναι και οι επισκέψεις από σχολικές μονάδες της περιοχής, χάρη στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί.
Αυτή η αναγνώριση αποτελεί κίνητρο για να συνεχιστεί το έργο του Κέντρου, όπως σημείωσε η υπεύθυνη του χώρου Δήμητρα Μπαλατσού. Στόχος είναι η προσφορά στην αποκέντρωση του πολιτισμού, αλλά και στην τοπική κοινωνία από την επισκεψιμότητα της περιοχής.
Η κα Μπαλατσού αναγνώρισε τη διάδοση της φήμης του Ριζάρειου Εκθεσιακού Κέντρου όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρη την χώρα. Πολλοί συνδυάζουν την επίσκεψή τους στην περιοχή, με μια επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο, με θετικά οφέλη για όλους. Είναι σημαντικό που το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο έχει ενταχθεί σε πολλά ταξιδιωτικά γραφεία, ως ένα επισκέψιμο σημείο του Μονοδενδρίου.
Μέσα από το φακό του Λεωνίδα Παπάζογλου
Τη φωτογραφική έκθεση του Λεωνίδα Παπάζογλου φιλοξενεί εδώ και μερικές εβδομάδες ο Εκθεσιακός Χώρος. Πρόκειται για μία συλλογή φωτογραφιών του αρχείου του Καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου, όπως διασώθηκε από τον επίσης Καστοριανό συλλέκτη Γιώργο Γκολομπία. Είναι ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πορτρέτα κατοίκων της περιοχής της Καστοριάς, αλλά και στρατιωτικών και άλλων ενόπλων από την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα.
Σύμφωνα με την κα Μπαλατσού, η έκθεση έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής κολακευτικά σχόλια. Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει η έκθεση να λειτουργήσει μέχρι το Μάιο, αν και η κα Μπαλατσού δεν απέκλεισε να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το υλικό που εκτίθεται στο Κέντρο προέρχεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Οι τρισδιάστατες φωτογραφίες
Το δικό τους χώρο στο Εκθεσιακό Κέντρο έχουν τα στερεοσκόπια, όπου κανείς μπορεί να δει τρισδιάστατες φωτογραφίες που αφορούν την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την κα Μπαλατσού, οι φωτογραφίες αφορούν χρονικά την περίοδο της Μεσολυμπιάδας στην Αθήνα, το 1906. Μέσα από την τρισδιάστατη απεικόνιση, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρατηρήσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο εικόνες της Ελλάδας. Τα στερεοσκόπια προέρχονται από τη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ελευθερία
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου