ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


11 Δεκ 2010

Η Ήπειρος μέσα από το έργο του Βασίλη Καζάκου.

Όπως πληροφορήθηκα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου του  Ριζαρείου Ιδρύματος, λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, που είναι αφιερωμένη στον σημαντικό Ηπειρώτη εικαστικό Βασίλη Καζάκο, με θέμα: «Η Ήπειρος μέσα από το έργο του Βασίλη Καζάκου». 
Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, παρουσιάζονται έργα χαρακτικής και ζωγραφικής του Βασίλη Καζάκου, εικαστικού και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, που αφορούν την Ήπειρο.  Η Ήπειρος πρωτοστατεί στο έργο του Βασίλη Καζάκου, άλλωστε και ο ίδιος έλεγε «Η πιο σημαντική έμπνευση είναι τα βιώματά μου από τον τόπο καταγωγής μου, τα Γιάννενα».
Η έκθεση είναι χωρισμένη σε ενότητες:
Ι) Μνήμη
Τα έντονα σε εμπειρίες παιδικά χρόνια, τα παιχνίδια, η αθωότητα, οι παρέες, τα όνειρα και οι προσδοκίες... τον ενέπνευσαν για μία σειρά έργων όπως τα Λούνα πάρκ, ο Καραγκιόζης και τα ποδηλατάδικα, που τον απασχόλησαν για 20 ολόκληρα χρόνια.
2) Το τοπίο των Ιωαννίνων
Το τοπίο της πόλεως των Ιωαννίνων, βαθειά ριζωμένο στην ψυχή του, τον ακολουθούσε σε όλη του την πορεία. Με την προσωπική του γραφή το αποτύπωνε ονειρικά ή ρεαλιστικά, παραστατικά ή σχηματικά.
3) Τα βιώματα απ’τα Ζαγοροχώρια
Η περιοδική διαμονή του στα Ζαγοροχώρια τον ενέπνευσε για μια σειρά από τοπιογραφίες. Αυτή η σειρά των αφηγηματικών σχεδίων του Καζάκου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.
4) Τοιχογραφίες Ασπραγγέλων
Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζονται τα αθίβολα που σχεδίασε ο Βασίλης Καζάκος για την εικονογράφηση ναού στους Ασπραγγέλους Ζαγορίων.
Όσοι λοιπόν επισκεφθείτε το Μονοδέντρι αυτή την περίοδο και ειδικά την περίοδο των εορτών, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την σημαντική αυτή έκθεση. 

Σημείωση: Τις πληροφορίες για το περιεχόμενο της έκθεσης τις διάβασα στο www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου