Το κατ' εξοχήν φαγητό του χειμώνα και περισσότερο των Χριστουγέννων, είναι ένας λαγός στιφάδο. Γδέρνουμε το λαγό, τον πλένουμε με λίγο ξύδι, τον κόβουμε σε μερίδες, ζεσταίνουμε το λάδι και τον σωτάρουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή στην χύτρα, μαύρο πιπέρι, πιπέρι σπυρί, αλάτι, δαφνόφυλλα, ένα φλυτζάνι του καφέ ξύδι, μια κουταλιά σάλτσα ντομάτα και τον βάζουμε να βράσει κανα μισάωρο στην χύτρα, ενώ σε ανοικτή κατσαρόλα θέλει περισσότερη ώρα βράσιμο. Ξεσκεπάζουμε την χύτρα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, καθαρισμένα, μικρά και συνεχίζουμε μια βράση ακόμη 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό στο πιάτο, με συνοδεία καλό κόκκινο κρασί. Δεν τρώμε λαίμαργα, μασάμε καλά και αποφεύγουμε να καταπιούμε κανά σκάι. Αν ο λαγός είναι αγορασμένος, φυτέψτε κανά σκάι μόνοι σας. Και καλή σας όρεξη και Χρόνια Πολλά.
ΠΗΓΗ: http://vradeto1340.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου