ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


11 Δεκ 2010

Απειλείται το γεφύρι του Καμπέρ Αγά !

Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τη διάσωση ενός ξεχωριστού μνημείου του Ζαγορίου, όπως είναι το γεφύρι Καμπέρ Αγά, ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος Ανατολικού Ζαγορίου Σωτήρης Σπυριδάκης. Με επιστολή του στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων ο κ. Σπυριδάκης ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει προκύψει στις βάσεις του γεφυριού εξαιτίας της τελευταίας κακοκαιρίας, και ζήτησε την άμεση παρέμβαση για τη διασφάλιση του μνημείου.
Σύμφωνα με τον κ. Σπυριδάκη, μετά από ενημέρωσή του από κατοίκους επισκέφτηκε το γεφύρι Καμπέρ Αγά και παρατήρησε από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί οι βάσεις του γεφυριού εξαιτίας των πλημμυρών των προηγούμενων ημερών.
Στις δύο βάσεις παρατηρείται διάβρωση σε διάφορα σημεία, γεγονός επικίνδυνο για την τη σταθερότητα του γεφυριού.
Μετά την καταστροφή του γεφυριού στο Καβαλλάρι, θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τη διάσωση ενός σημαντικού μνημείου όχι μόνο του Ανατολικού Ζαγορίου, αλλά ολόκληρου του Ζαγορίου, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και να συζητήσει μαζί τους τρόπους στερέωσης του γεφυριού, ώστε να αποφευχθεί η πτώση του.
ΠΗΓΗ:   εφημερίδα Ανεξάρτητος
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου