ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


21 Δεκ 2010

Ζαγοροχώρια Ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη και εκδρομή στο φαράγγι του Βίκου.

Ενα σύμπλεγμα από 46 χωριά, τα Ζαγοροχώρια μπορούν να μαγέψουν τον επισκέπτη απ' την πρώτη στιγμή. Εκεί θα τα βρείτε όλα. Χωριά με ήρεμη ζωή και με ωραία θέα μέσα στο δάσος. Το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο "μαγνητίζουν" το βλέμμα του επισκέπτη, ενώ στα highlights της περιοχής είναι το επιβλητικό Φαράγγι του Βίκου, μια μαγευτική τοποθεσία με μεγάλη οικολογική αξία. Το Φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο Βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1.100 μέτρα στο στενότερο σημείο του, και ταυτόχρονα βάθος που ξεπερνά τα 900 μέτρα.
Το ποτάμι που το διασχίζει, ο Βοϊδομάτης, έχει νερό από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Ο ποταμός Βοϊδομάτης με τα πεντακάθαρα παγωμένα νερά του πηγάζει από το Φαράγγι του Βίκου και συναντάει τον ποταμό Αώο στον κάμπο της Κόνιτσας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις αντοχές σας κάνοντας την επιλογή σας ανάμεσα στα πολλά extreme sports που σας προσφέρει ο Βοϊδομάτης, όπως rafting, canoe kayak και διάφορα άλλα, με τα οποία θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας!
Στα Ζαγοροχώρια ο επισκέπτης μπορεί επίσης να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο, που είναι τα κύρια υλικά από τα οποία φτιάχνονταν και φτιάχνονται ακόμη τα σπίτια. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις περίφημες πίτες, τα γλυκά του κουταλιού και τα κρέατα της περιοχής που είναι υπέροχα.
Τα μοναδικά μοναστήρια
Μεταξύ των χωριών Αρίστη και Πάπιγκο, 48 χλμ. από τα Ιωάννινα και δίπλα από τον ποταμό Βοϊδομάτη, είναι χτισμένο πάνω σε βράχο το μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιώτισσας. Εδώ κατέφευγαν οι κάτοικοι και κρύβονταν όταν κινδύνευαν από τους Τούρκους. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι τοιχογραφίες είναι του 17ου αιώνα και είναι άριστης τέχνης. Το ηγουμενείο έχει διακόσμηση με φυτικές παραστάσεις, έργο του Χιονιαδίτη ζωγράφου Γ. Αναστασίου που το ζωγράφισε τον Μάρτιο του 1874. Επίσης, έξω από το χωριό Τσεπέλοβο βρίσκεται το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ιωάννη του Προδρόμου. Μετά τα κτίρια του ξενώνα και των βοηθητικών χώρων, βρίσκεται ο ναός που χτίστηκε τον 11ο αιώνα. Ο ναός καταστράφηκε και πάνω στα θεμέλιά του, το 1749, χτίστηκε νέος ναός. Το επιχρυσωμένο ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι τοιχογραφίες έγιναν το 1765 από καλλιτέχνες που είχαν καταγωγή από το Καπέσοβο.
ΠΗΓΗ:  www.axiaplus.gr
 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  www.greek-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου