ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


28 Δεκ 2010

Γνωριμία με το Ζαγόρι!

Τις ημέρες αυτές συνηθίζουμε όλοι μας να ανταλλάσσουμε δώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Από τα δώρα που επιλέγουμε κάποια είναι χρήσιμα και μένουν για πάντα να μας θυμίζουν κάποια ιδιαίτερη στιγμή και κάποια, αφού παρέλθει μικρό χρονικό διάστημα, θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να προτείνω στους φίλους μας, αν δεν έχουν σκεφθεί κάτι καλύτερο, να χαρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα ένα ξεχωριστό δώρο. Πρόκειται για το βιβλίο-λεύκωμα της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα "Γνωριμία με το Ζαγόρι" των Εκδόσεων ΕΦΥΡΑ. Ένα αρκετά ενδιαφέρον, άρτιο, καλαίσθητο και πολυτελές δώρο, που θα μείνει για πάντα στη βιβλιοθήκη αυτής ή αυτού που θα το δεχτεί.
Το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάσθηκε πρόσφατα σε μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Ε.Η.Μ. στην  οποία παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλεξ. Καχριμάνης και ο νέος Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου, οι οποίοι και χαιρέτησαν την όλη εκδήλωση.
Για την συγγραφέα και το έργο της μίλησαν η κ. Νίκη Αγνάντη, Ομότιμος Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας τη Ιατρικής Σχολής και ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος καθηγητής αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπειστημίου της πόλης μας.
Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης αλλά και την παρουσίαση του βιβλίου έκανε με ομολογουμένως άψογο τρόπο, η εκπαιδευτικός κ. Αμαλία Παπακώστα.
Η συγγραφέας του βιβλίου, στην ομιλία της, υπογράμμισε ότι, άν και Μανιάτισσα η ίδια, το Ζαγόρι την γέμισε εικόνες, ήχους, την δίδαξε την ιστορία των ανθρώπων του και χαρακτηρίζοντάς το ευλογημένο τόπο, είπε ότι θα το ευγνωμονεί για πάντα για το όμορφο ταξίδι που της χάρισε.
Πρόκειται λοιπόν, κατά την άποψή μου, για ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο-λεύκωμα που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και φωτογραφίες από τις ομορφιές που κρύβει το Ζαγόρι και για το λόγο αυτό, σκεφθήκαμε  να σας το προτείνουμε ως μία καλή επιλογή για πρωτοχρονιάτικο δώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου