ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


10 Οκτ 2010

Πάπιγκο: Ομορφιά που θα σας κόψει την ανάσα!!

Κάτω από την οροσειρά της Τύμφης (ή Γκαμήλας) με φόντο την χαράδρα του Βίκου και τον ποταμό Βοϊδομάτη, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού δεν υπόσχονται απλά μια μοναδική διαμονή, αλλά καταφέρνουν να δημιουργήσουν μόνο φανατικούς οπαδούς, σε απόσταση 496 χλμ από την Αθήνα και 314 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.
Ιδανικά για αποδράσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με πυκνή βλάστηση και άγρια ομορφιά, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο στο Δυτικό Ζαγόρι δικαιολογημένα ξεχωρίζουν.
Είναι γεγονός άλλωστε πως η Γκαμήλα θεωρείται το πιο μεγαλόπρεπο βουνό στον κορμό της Β. Πίνδου, καθώς συνδυάζει δύο διαφορετικές όψεις.

Η βορινή πλευρά του βουνού είναι μια σειρά από ορθοπλαγιές, που διακόπτονται από βαθιές χαράδρες και λούκια, με εντυπωσιακές κλίσεις που θυμίζουν έντονα τις Άλπεις, ενώ στη νότια πλευρά οι κορυφές κατεβαίνουν ομαλά και σχηματίζουν ένα μεγάλο οροπέδιο.

Σε υψόμετρο 900 μέτρων στους πρόποδες της Αστράκας και κάτω από τη μυθική Δρακόλιμνη συναντάμε το Μεγάλο Πάπιγκο, ενώ σε απόσταση περίπου 2 χλμ. συναντάμε το Μικρό Πάπιγκο σε υψόμετρο 980 μ. Ανάμεσά τους η χαράδρα, τα νερά της οποίας καταλήγουν στον Βοϊδομάτη.

Γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια, η παραδοσιακή κεντρική πλατεία με τον πλάτανο στη μέση, αρχοντικά χτισμένα με την ηπειρωτική αρχιτεκτονική, πέτρινες βρύσες, φυσικές πισίνες, οι οποίες γεμίζουν νερό τον χειμώνα, καθιστώντας τις ιδανικές για κολύμπι το καλοκαίρι.
Όμορφες εκκλησίες σπάνιας αρχιτεκτονικής με τέμπλα και αγιογραφίες, εντυπωσιακά γεφύρια, ξωκλήσια, αλλά και οι πέτρινες βρύσες αποτελούν επίσης από τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής. 












ΠΗΓΗ:   http://www.in2life.gr/ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: alekosdigital.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου