ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


13 Οκτ 2010

Στο Ηλιοχώρι βρήκαμε αγριογούρουνο κοκκινιστό και λαγό στιφάδο.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας, στο Ηλιοχώρι Ζαγορίου λειτουργεί  το  καφενείο - ταβέρνα με την επωνυμία ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ.
Την Κυριακή το μεσημέρι, επιστρέφοντας από την πεζοπορία μας στους  πανέμορφους καταρράκτες της «Μπάλτα Ντι Στρίγκα» κι αφού ξεκουραστήκαμε κάτω από τον τεράστιο πλάτανο στο μεσοχώρι, αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στη μοναδική ταβέρνα του χωριού.
Στο χώρο του καταστήματος, ο οποίος έχει διαμορφωθεί πολύ όμορφα, έκαιγε το τζάκι. Καθίσαμε σ΄ ένα τραπέζι δίπλα απ’ αυτό  για να απολαμβάνουμε τη θαλπωρή του.  Η παρέα ήθελε να πιούμε μπύρες και μαζί μ΄ αυτές ήρθαν στο τραπέζι και τα  ορεκτικά. Τυρί φέτα με λαδορίγανη, μανιτάρια και φασόλια γίγαντες στο φούρνο. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα φασόλια ήταν από τους κήπους του χωριού και ήταν νοστιμότατα. Εξαφανίσθηκαν από τις πιατέλες στο άψε-σβήσε.
Ακολούθησαν οι πιατέλες με το κοκκινιστό αγριογούρουνο, το λαγό στιφάδο και την χοιρινή τηγανιά.
Ήταν όλα καλομαγειρεμένα και νοστιμότατα. Δεν έμεινε τίποτε στις πιατέλες και όταν λέμε τίποτε κυριολεκτούμε αφού και τα κόκαλα ακόμη τα δώσαμε και τα έφαγε η Ήρα, το λυκόσκυλο που είχαμε μαζί μας, το οποίο μας περίμενε υπομονετικά στην αυλή του καταστήματος.
Αφού λοιπόν απολαύσαμε την καταπράσινη  φύση του Ηλιοχωρίου, την πεζοπορία, το υπέροχο τοπίο στους καταρράκτες και καλύψαμε πλήρως και τις διατροφικές μας ανάγκες, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, έχοντας φορτίσει πλήρως τις μπαταρίες μας  για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της εβδομάδας που διανύουμε.
Τέλος θα ήθελα να συστήσω σε όποιον επισκεφθεί στο μέλλον το Ηλιοχώρι κι εφόσον θα είναι τυχερός και βρει στην ταβέρνα του χωριού αγριογούρουνο και λαγό στιφάδο, να τα δοκιμάσει οπωσδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου