ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


23 Οκτ 2010

Αφύλακτος μένει ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου Πίνδου!

Καθηλώθηκαν τα τζιπ, γιατί ...έμειναν από καύσιμα!
Αφύλακτος… μένει ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου και Πίνδου, εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους για τη χρηματοδότησή του!
Η έλλειψη πιστώσεων από την Πολιτεία, που ταλαιπωρεί όλους τους Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη οικονομικά θέση και αυτόν της Ηπείρου, με αποτέλεσμα, όπως ανακοινώθηκε χθες, να ακινητοποιήσει τα οχήματα φύλαξης, αφού «δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες πίστωσης από τους προμηθευτές για τα καύσιμα»!..
Παράλληλα, «υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα για να εξοφληθούν οι λογαριασμοί θέρμανσης, ΔΕΗ, ΟΤΕ, το Ταχυδρομείο και άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως οι ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές»!
Φαίνεται λοιπόν πως παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και τα στελέχη της, κάνουν… σημαία τους, όπου σταθούν και όπου βρεθούν την «πράσινη ανάπτυξη», εξαγγέλλουν «πράσινες» θέσεις εργασίας κτλ, επί του πρακτέου δεν φροντίζουν για όσα λένε, αφήνοντας στην τύχη τους, τους εθνικούς δρυμούς, μια από τις πιο πολύτιμες κληρονομιές στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Ήπειρο!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Λογικό και επόμενο είναι, οι 18 εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου και Πίνδου, που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους επτά μήνες (!), να έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν, ακόμη και τις βασικές τους υποχρεώσεις, τη στιγμή που οι περισσότεροι έχουν οικογένειες!
Όπως σημειώνει ο Φορέας, έχουν ήδη εξαντληθεί τα υπόλοιπα των πιστώσεων από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον», το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2009 και εκκρεμεί η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Τεχνικού Δελτίου, για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Ουσιαστικά, δηλαδή, η Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει 10 ολόκληρους μήνες να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για να κινηθεί ο Φορέας, το έργο του οποίου είναι καίριο για τη διατήρηση του εθνικού δρυμού.
Πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται, «γιατί δεν μεριμνά το Υπουργείο, ώστε να τελειώνει το θέμα και αφήνει στην τύχη του τους φορείς διαχείρισης; Είναι αδικαιολόγητη αυτή η καθυστέρηση».

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ...
Να σημειωθεί, ότι οι δράσεις που έχει αναλάβει ο Φορέας είναι, μεταξύ άλλων, η φύλαξή του πάρκου, με έξι άτομα και τρία οχήματα και η λειτουργία έξι κέντρων ενημέρωσης που υπάρχουν στο πάρκο. Παράλληλα, το επιστημονικό προσωπικό, μεταξύ άλλων, μεριμνά και για τη διαμόρφωση εισηγήσεων για επεμβάσεις και έργα. «Όλα αυτά όμως κινδυνεύουν να αδρανοποιηθούν λόγω έλλειψης των πιστώσεων για να καλυφθούν έστω και οι στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ζητείται, παράλληλα, να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα, ώστε να συνεχιστεί η συμβολή του Φορέα στην ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1519&catid=13

  ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  thesprotia-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου