ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


9 Απρ 2011

Ενημέρωση για τις κλεμμένες εικόνες.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε τον Περιφερειάρχη και την Γ.Γ. Πολιτισμού, ήταν αυτό των κλεμμένων εικόνων από Μοναστήρια και Ναούς κυρίως του Ζαγορίου. Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε διεξοδικά τη Γ.Γ., η οποία συνοδευόταν από αρμόδια διευθύντρια του Υπουργείου, για τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί από τις αρχές του 2010 η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό κλεμμένων εικόνων, με ουσιαστικότερη την ανάρτησή  για όσες υπήρχαν φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, ήταν τον τελευταίο μήνα να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα, καθώς κλεμμένες εικόνες έχουν ταυτοποιηθεί από την Περιφέρεια με τη συνεργασία των Υπηρεσιών Πολιτισμού σε εκθέσεις τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Ολλανδία.
«Από ενημέρωση που έχουμε από την Ελληνική Αστυνομία και την Πρεσβεία μας στο Λονδίνο, υπάρχουν θετικές προοπτικές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι στις 13 Απριλίου, οι πρώτες από τις εικόνες που εντοπίστηκαν σε έκθεση του Λονδίνου, μεταφέρονται και πάλι στην Ελλάδα. Όμως δεν πρόκειται να ησυχάσουμε αν δεν εντοπιστούν και οι άλλες κλαπείσες εικόνες, αλλά και κυρίως οι δράστες των κλοπών, που απογύμνωσαν από πολιτιστικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς την περιοχή μας», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, που ευχαρίστησε την κ. Μενδώνη για το ενδιαφέρον της και στον τομέα αυτό, ζητώντας παράλληλα να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Στη συνάντηση με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, παρευρίσκονταν επίσης – και έθεσαν διάφορα επιμέρους ζητήματα – οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη – Σταύρου και Πολιτισμού κ. Παντελής Κολόκας.

ΠΗΓΗ:  haberi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου