ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


4 Απρ 2011

Εξερευνώντας το Βιότοπο της Καφέ Αρκούδας

Την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Γρεβενών σχεδίασε και υλοποιεί η «Καλλιστώ», στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Pindos-Grevena «Εφαρμογή δράσεων διαχείρισης για την προστασία της καφέ αρκούδας και του οικοτόπου προτεραιότητας μαύρης πεύκης».
Τα προγράμματα αυτά, τα οποία μπορεί να είναι πολυήμερα ή μονοήμερα, έχουν ως βασικό στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου καθώς και με το είδος σύμβολο της περιοχής τους, την αρκούδα. Ιδιαίτερα τα πολυήμερα προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να συνδυάσουν την τυπική με την εμπειρική μάθηση, έχουν ως βασικό στόχο την ενεργό εμπλοκή των μαθητών και σε ζητήματα διαχείρισης των περιοχών αυτών.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, οι μαθητές καλούνται μεταξύ άλλων να αποτυπώσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους και να προτείνουν συγκεκριμένες διαχειριστικές δράσεις. Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων, η «Καλλιστώ», σε συνεργασία με το ΚΠΕ Γρεβενών δημιούργησε μία πρωτότυπη ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή, που απευθύνεται τόσο στους μαθητές και τους δασκάλους τους που θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα, όσο και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει το νομό Γρεβενών.
Η αρκούδα-οδηγός, διασχίζοντας το νομό σας ταξιδεύει μέσα από τις τέσσερις εποχές, στα Μαστοροχώρια, τον Ποταμό Βενέτικο, τη Βάλια Κάλντα, τον Ορλιακα, το Σμόλικα και τη Βασιλίτσα. Το συγκεκριμένο υλικό θα παραχωρηθεί σε κάθε σχολείο που θα λάβει μέρος στα παραπάνω προγράμματα, ενώ μπορεί κάποιος να κατεβάσει την εφαρμογή και από την ιστοσελίδα του προγράμματος στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.pindoslife.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου