ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


19 Απρ 2011

«Μεγάλη εβδομάδα» για τον τουρισμό του νομού

Αισιόδοξοι οι ξενοδόχοι για... ανάσταση με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Μεγάλη εβδομάδα κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά είναι αυτή που διανύουμε για τον κλάδο του Τουρισμού στα Γιάννινα, μιας και οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία δημοφιλέστατων τουριστικών προορισμών, όπως το Ζαγόρι, το Μέτσοβο και η πόλη των Ιωαννίνων, δεν ικανοποιεί τους επαγγελματίες του χώρου.Οι χαμηλές τιμές, τα πακέτα προσφορών αλλά και ο καλός καιρός που θα έχει στο τέλος της εβδομάδας πάντως, κάνουν τους ξενοδόχους αισιόδοξους ότι η ... ανάσταση θα έρθει για τον τουρισμό έστω και για μερικές μέρες, μιας και η πτώση του τζίρου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου δεν ανατρέπεται εύκολα.

Υπάρχουν ακόμη κενά δωμάτια στο Μέτσοβο
Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μετσόβου, Τάσος Βαδεδβούλης, τόνισε ότι τα κενά δωμάτια είναι αρκετά στα Ξενοδοχεία του Μετσόβου, προβλέποντας όμως ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας λίγα θα είναι εκείνα που θα μείνουν χωρίς επισκέπτες.«Αυτή τη στιγμή μπορούν να βρουν δωμάτιο όπου θέλουν», μας είπε.Αναφορικά με τις τιμές ο κ. Βαδεβούλης, σημείωσε ότι αυτές κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, αν όχι λίγο χαμηλότερα.Έτσι, ανάλογα και τις ανέσεις που ζητά κανείς, μπορεί να βρει δίκλινο δωμάτιο από 50 μέχρι και 130 ευρώ τη βραδιά.Τιμές που αφορούν βεβαία το τετραήμερο από Μ. Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα.Τις υπόλοιπες μέρες οι τιμές αυτές πέφτουν, ενώ ανάλογα με τα ξενοδοχεία, υπάρχουν και διάφορα πακέτα προσφορών για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.

Όλα έτοιμα στο Ζαγόρι
Το Ζαγόρι είναι ίσως ο περισσότερο γνωστός και προβεβλημένος τουριστικός προορισμός του νομού, έτσι οι ετοιμασίες για την υποδοχή των εκδρομέων του Πάσχα έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ο Δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου, δηλώνει αισιόδοξος ότι μέχρι και την Μ. Πέμπτη θα υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια.Αυτό που διαπιστώνει πάντως είναι ότι ενώ σε ότι αφορά την πληρότητα τα ξενοδοχεία στο Ζαγόρι δεν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, τις ημέρες που θεωρούνται πιο «εμπορικές», εντούτοις δε συμβαίνει το ίδιο πια με τις υπόλοιπες.«Παλιότερα είχαμε πληρότητα για 6 με 7 μέρες ενώ τώρα έχουμε πέσει στις 2 με 3», τονίζει ο Δήμαρχος, ο οποίος προσθέτει πως όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στο Ζαγόρι, έχουν φροντίσει οι επισκέπτες του να περάσουν καλά, χωρίς προβλήματα και με λογικές τιμές.Για παράδειγμα μια διανυκτέρευση κοστίζει τις ημέρες του Πάσχα από 40 μέχρι και 200 ευρώ, ανάλογα το χωριό και το κατάλυμα φυσικά.«Υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια και είναι σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και 40% φθηνότερες με πέρσι», λέει ο κ. Παπαναστασίου.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία περιμένουν στα Γιάννινα
Στην πόλη των Ιωαννίνων τώρα, η οποία αποτελεί κι αυτή μια από τις πρώτες επιλογές αρκετών ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών, οι ξενοδόχοι μέχρι στιγμής μοιάζουν απογοητευμένοι έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους στα εκδρομικά πακέτα των τουριστικών γραφείων, τα οποία περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού».Αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, Κώστα Βλάχο, ο οποίος σημειώνει ότι μέχρι την Μ. Τέταρτη θα φανεί πόσος κόσμος θα έρθει μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων.«Δεν πήγαμε καλά, περιμέναμε να πάμε καλύτερα. Υπάρχει σημαντική πτώση», τονίζει ο κ. Βλάχος.Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων έχουν ρίξει τις τιμές τους κάνοντας ταυτόχρονα και πολύ καλές προσφορές σε μια προσπάθεια να γεμίσουν τα δωμάτιά τους έστω και με μικρότερο κέρδος.


ΠΗΓΗ: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου