ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


6 Απρ 2011

Το πέτρινο γεφύρι του Πετσιώνη στους Κήπους Ζαγορίου.


Σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τους Κήπους Ζαγορίου, στα δεξιά του δρόμου που οδηγεί προς τους Νεγάδες και λίγο χαμηλότερα από αυτόν, βρίσκεται ένα ακόμη από τα πολλά πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου. Είναι το πέτρινο γεφύρι του «Πετσιώνη». Πρόκειται για ένα μονότοξο γεφύρι, με μία δευτερεύουσα μικρή καμάρα, το οποίο χτίσθηκε το 1830 και γεφυρώνει το Μπαγιώτικο ρέμα.
Το συγκεκριμένο γεφύρι χτίσθηκε με χορηγία του Θεόδωρου Πετσιώνη από το Δίλοφο Ζαγορίου, ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, κάποια φορά που επιχείρησε να περάσει το Μπαγιώτικο ρέμα παρασύρθηκε από τα νερά του και σώθηκε από θαύμα. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη σωτηρία του έχτισε στη συνέχεια το γεφύρι, το οποίο πήρε το όνομά του. Σήμερα, η περιοχή γύρω από το γεφύρι είναι κατάφυτη από πλατάνια και διάφορα άλλα φυτά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο επισκέπτης να κατέβει εύκολα στη βάση του. Είναι εφικτή μόνο η διέλευση πάνω από το γεφύρι. 
Το κατάφυτο της περιοχής και τα μεγάλα δέντρα κρύβουν κυριολεκτικά  το γεφύρι και δεν είναι εύκολο να το δουν οι επισκέπτες της περιοχής, που κινούνται στον ασφαλτόδρομο προς Νεγάδες. Για να επισκεφθεί κάποιος το γεφύρι, θα πρέπει να γνωρίζει την ύπαρξή του ή να ρωτήσει γενικότερα για τα γεφύρια του χωριού, που είναι αρκετά και να του υποδείξουν το σημείο που βρίσκεται.
Δυστυχώς, οι φωτογραφίες που διαθέτουμε είναι μόνο από το κατάστρωμα του γεφυριού, γιατί, όπως προαναφέρουμε, είναι πολύ δύσκολο να κατεβείς στη βάση του και να το φωτογραφίσεις ολόκληρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου