ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


11 Μαρ 2011

Όχι Δήμου Ζαγορίου σε κατάργηση Γυμνασίου Τσεπελόβου.

Έντονη είναι η αντίδραση του Δήμου Ζαγορίου στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του Γυμνασίου – Λυκείου Τσεπελόβου με το Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, των  πρώην Καρυών.
Ο Δήμος Ζαγορίου με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων, αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάνει γνωστό πως υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διατήρηση του Γυμνασίου Τσεπελόβου, αλλά και αίτημα για την επαναλειτουργία της μαθητικής εστίας Τσεπελόβου. Μάλιστα, ο Δήμος Ζαγορίου στο τέλος της ανακοίνωσής του τονίζει πως θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση – επιστολή προς το Υπουργείου ο Δήμος Ζαγορίου κάνει αρχικά γνωστό πως μία ενδεχόμενη συγχώνευση του Γυμνασίου –Λυκείου Τσεπελόβου με το Γυμνάσιο της Μεταμόρφωσης βρίσκει αντίθετη όλη την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς.
«Το Γυμνάσιο Τσεπελόβου βρίσκεται σε ένα πολύ ορεινό χωριό, όπως όλοι γνωρίζουν, το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι επικίνδυνο και το ανάγλυφο απότομο και δύσβατο. Η μεταφορά των μαθητών από το Τσεπέλοβο στις Καρυές, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες θα είναι επισφαλής τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους μεταφορείς. Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη υπάρχει μεταφορά μαθητή από τη Λάιστα προς το Τσεπέλοβο σε απόσταση 34 χλμ, σκεφτείτε την ταλαιπωρία και το χρόνο στο ενδεχόμενο μεταφοράς στις Καρυές.
Συνδεδεμένο άρρηκτα με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου, το Γυμνάσιο Τσεπελόβου είναι καθ’ όλα οργανωμένο, λειτουργικά αποτελεσματικό, με πλήθος αιθουσών και ποικίλες δραστηριότητες. Ο μικρός αριθμός των μαθητών φέτος οφειλόταν στην αναίτια διακοπή λειτουργίας της μαθητικής εστίας, ενώ για το 2011-2012 η πρόβλεψη των μαθητών ανέρχεται στους δέκα. Το κόστος μεταφοράς τους στις Καρυές αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχονται από τη Λάιστα, το Τσεπέλοβο και το Μονοδένδρι και η παράλληλη συντήρηση ενός κλειστού κτιρίου που θα προστεθεί στα τόσα άλλα θα είναι ίσως το υψηλότερο από την ίδια τη λειτουργία του σχολείου», αναφέρεται στην επιστολή του Δήμου Ζαγορίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου