ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


21 Μαρ 2011

Κήποι Ζαγορίου

Οι Κήποι, ένα πανέμορφο χωριό στην καρδιά του Ζαγορίου, βρίσκονται σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα και είναι χτισμένοι πάνω σε ένα βραχώδη λόφο σε υψόμετρο 800 μέτρων. Είναι η πρωτεύουσα του Κεντρικού Ζαγορίου και ένα από τα πλέον παραδοσιακά χωριά της περιοχής. Οι Κήποι Ζαγορίου χτίστηκαν το 1431 και χαρακτηριστικό τους είναι οι εντυπωσιακοί κήποι, όπως μαρτυρά και το όνομά τους.
Ανάμεσα στους Κήπους κυλάει ένα ποτάμι στολισμένο με πέτρινα γεφύρια. Οι επισκέπτες των Κήπων, θα περπατήσουν στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θα θαυμάσουν τα πέτρινα σπίτια, τις βρύσες με την άψογη αρχιτεκτονική, το ψηλό καμπαναριό με το ρολόι και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Στους Κήπους θα βρείτε επίσης τους ξακουστούς οντάδες, χώροι αποκλειστικά για άνδρες, με υπέροχα σκαλιστά ταβάνια και τοιχογραφίες. Ξεκινώντας από τους Κήπους, σε κοντινή απόσταση έχετε τη δυνατότητα να φωτογραφηθείτε στο πασίγνωστο γεφύρι του Κόκορη. Αμέσως μόλις το αντικρίσετε θα το αναγνωρίσετε, αφού εκεί έχουν γυριστεί πολλές διαφημίσεις και σκηνές από το σήριαλ «Άγγιγμα Ψυχής».


Πρόκειται αναμφίβολα για ένα χωριό, που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Το μονότονο γκρίζο των σπιτιών «σπάει» το έντονο χρώμα στα βαμμένα παντζούρια. Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο των Κήπων, θα δείτε να ξεπροβάλλουν μπροστά σας πολλά λιθόστρωτα δρομάκια, τα οποία ανηφορίζουν προς όλο το χωριό.

Οι Κήποι παλαιότερα ονομάζονταν Μπάγια, που σημαίνει «λουτρό», προφανώς εξαιτίας των ρεμάτων της γύρω περιοχής. Είναι χτισμένοι αμφιθεατρικά και από μακριά μπορεί κανείς με μία και μόνο ματιά, να δει ολόκληρο το χωριό.

Το γραφικό αυτό Ζαγοροχώρι διαθέτει ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον επισκέπτη. Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες είναι όλων των κατηγοριών και μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις.

Μπροστά από το χωριό απλώνεται μία καταπράσινη κοιλάδα, που τη διασχίζουν δύο μικρά ποταμάκια, στις όχθες των οποίων συναντάμε περίτεχνα, τοξωτά, λίθινα γεφύρια. Η φύση, με την εναλλαγή των χρωμάτων γοητεύει κάθε επισκέπτη. Τα κίτρινα δέντρα το φθινόπωρο, τα λευκά βουνά το χειμώνα και η καταπράσινη φύση την άνοιξη, καθιστούν την περιοχή ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Διαμονή:
Machalas Hotel - Κήποι Ζαγορίου - Τηλ. 26530 71630, 26530 71976 - Fax. 2653071200
website www.machalas.gr

Ο ΜΑΧΑΛΑΣ είναι ένα καινούργιο συγκρότημα χτισμένο με πέτρα και ξύλο σεβόμενο απόλυτα τη Zαγορίσια αρχιτεκτονική και παράδοση, μέσα σε κήπο 2 στρεμμάτων.

Αποτελείται από έντεκα ανεξάρτητα διαμερίσματα (οκτώ μονόχωρα των 40cm2 , δύο σουίτες των 40cm2 και μια δίχωρη των 60cm2 ), που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 άτομα.Η μονάδα με τον μεγάλο υπαίθριο χώρο διατίθεται για δεξιώσεις, γάμους κ.τ.λ., επίσης διαθέτει κεντρικό σαλόνι για ξεκούραση και ποτό. Διευκόλυνση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Λειτουργεί όλο το χρόνο.

Κάθε σπίτι έχει τον δικό του χαρακτήρα και διακόσμηση. Τα δωμάτια έχουν δική τους αυλή, τζάκι, κουζίνα, αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση, γραμμή ISDN και μερικά διαθέτουν υδρομασάζ και room service.

Αρχοντικό Κήπων Ζαγορίου - Ξενώνας - Κήποι Ζαγορίου - Τηλ. 26530 71030, 26510 24871
www.arxontikokipon.gr

Όλα τα δωμάτια του αρχοντικού έχουν διακοσμηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δένουν αρμονικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ζαγορίου.
Κάθε δωμάτιο διαθέτει και το δικό του παραδοσιακό τζάκι με ζωγραφιές από τους ξακουστούς χιονιαδίτες ζωγράφους.
Τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, ψηφιακά κανάλια, κεντρική θέρμανση, τζάκι, μπάνια όμορφα διακοσμημένα με προσοχή στη λεπτομέρεια, στήλες υδρομασάζ και στεγνωτήρες μαλλιών.

Ξενώνας Ροδιά - Κήποι Ζαγορίου - Τηλ:26530 71609 - website:www.rodia.gr

Το άλλοτε καστρόσπιτο του 1830 στους Κήπους Ζαγορίου, έχει μετατραπεί σε ένα ζεστό και υψηλής αισθητικής ξενώνα, ιδανική επιλογή για ήρεμες και χαλαρές αποδράσεις. Η αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας «αγκαλιάζει» όλους τους χώρους του.

Φαγητό: Εστιατόριο Μαργαρίτες
Το εστιατόριο Μαργαρίτες, βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τους Κήπους. Είναι ένα τριώροφο κτίριο που πρόεκυψε από την αναστήλωση διώροφου κτιρίου που στέγαζε το Δασονομείο και το συμβολαιογραφείο του Ζαγορίου. Το εστιατόριο λειτουργεί δυο περίπου χρόνια και οι γαστρονομικές του κριτικές είναι εξαιρετικές. Το περιοδικό Alpha Guide από το Αθηνόραμα το προτείνει με ειδικά σήματα στα καλύτερα της Ελλάδος.
http://www.margarites-kipoi.gr/

Πως θα πάτε: Για να φθάσετε στην περιοχή, ακολουθείτε τους κύριους εθνικούς οδικούς άξονες που οδηγούν στα Ιωάννινα και έπειτα κατευθύνεστε βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων (μέσω της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης). Στο 18ο χλμ στρίβετε δεξιά προς Ζαγόρι και ακολουθείτε τη σήμανση προς το χωριό Κήποι. Η διαδρομή είναι περίπου μισή ώρα από τα Ιωάννινα.

ΠΗΓΗ:  www.neo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου