ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


29 Μαρ 2011

Με «όπλο» τις προσφορές ετοιμάζονται για το Πάσχα οι ξενοδόχοι της Ηπείρου

Μικρή ανάσα έδωσαν οι επισκέπτες του τριημέρου σε Γιάννινα, Μέτσοβο, Ζαγόρι...
Μια μικρή «ανάσα» έδωσαν οι επισκέπτες του τριημέρου στους ξενοδόχους τόσο των Ιωαννίνων όσο και των υπόλοιπων ορεινών προορισμών του Νομού, ύστερα από ένα δύσκολο τρίμηνο, στη διάρκεια του οποίου οι κρατήσεις δωματίων στην περιοχή μας ήταν από τις χαμηλότερες των τελευταίων ετών.Τώρα, με «όπλο» τις προσφορές, που κάνουν ακόμη πιο ελκυστική την ιδέα ανοιξιάτικων διακοπών στην Ήπειρο, οι επαγγελματίες του τουρισμού στρέφουν το βλέμμα στο Πάσχα που απέχει μόλις ένα μήνα, με την ελπίδα ότι θα δουν ξανά γεμάτα τα δωμάτιά τους και τον τζίρο τους να αυξάνει σημαντικά.Ήδη οι κρατήσεις δωματίων για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα έχουν ξεκινήσει και τα μέχρι στιγμής στοιχεία αφήνουν ένα περιθώριο αισιοδοξίας στους ξενοδόχους, αφού το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, ενώ ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι παρατηρείται αύξηση και σε κρατήσεις από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού. Φαινόμενο που έχει να κάνει με τον πόλεμο στη Λιβύη και την γενικότερη αστάθεια στη Μέση Ανατολή, η οποία σπρώχνει ξένους τουρίστες προς την χώρα μας.

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Σημαντικό αριθμό επισκεπτών δέχθηκαν το περασμένο τριήμερο τα Γιάννινα, γεγονός που έδωσε μια «ανάσα» στους ντόπιους ξενοδόχους. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρός τους κ. Κώστας Βλάχος, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, γι’ αυτό και προσφορές στις τιμές των δωματίων γίνονται ακόμη και από πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών αποτελούν οι μαθητές που επιλέγουν τα Γιάννινα για τις καθιερωμένες τριήμερες και τετραήμερες εκδρομές τους.Δεκάδες λεωφορεία γεμάτα μαθητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν και τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας. «Οι σχολικές εκδρομές σώζουν την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας ότι το βλέμμα όλων των επαγγελματιών είναι πλέον στραμμένο στο Πάσχα.

ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ
Ποσοστό της τάξεως του 70% περίπου άγγιξε η πληρότητα στα καταλύματα του τουριστικά δημοφιλούς Μετσόβου, όπως ανέφερε ο γνωστός Μετσοβίτης ξενοδόχος κ. Απόστολος Ταλάρης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Εγνατία». «Από κει που ήμασταν παγωμένοι λόγω του άσχημου χειμώνα, είδαμε ένα φως στο τούνελ», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι ντόπιοι ξενοδόχοι έχουν μειώσεις τις τιμές τους σε σχέση με τι δύο προηγούμενες χρονιές έως και 40%! Οι προσφορές αυτές ισχύουν φυσικά και για την περίοδο του Πάσχα, για το οποίο βρίσκει κανείς δίκλινο στο Μέτσοβο από 50 ευρώ με πρωινό, ενώ στα πιο ακριβά ξενοδοχεία τα ίδια δωμάτια τιμολογούνται κατά μέσο όρο στα 80 ευρώ. Οι κρατήσεις για το Πάσχα έχουν ήδη αρχίσει και είναι ενθαρρυντικές, σύμφωνα με τον κ. Ταλάρη.

ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ
Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε το τριήμερο η κίνηση επισκεπτών τόσο στο Πάπιγκο όσο και στο Ζαγόρι γενικότερα, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Παπίγκου Δημήτρης Μπίτος. Οι πιο πολλοί επισκέπτες ήρθαν στο Ζαγόρι από την Βόρεια Ελλάδα, ενώ πολλοί ήταν και οι περαστικοί που σταμάτησαν σε κάποιο χωριό την περιοχής για λίγες μόνο ώρες.«Είμαστε αισιόδοξοι για το Πάσχα, καθώς στο Πάπιγκο έχουμε μια σταθερή πελατεία αλλά και πολύ καλές υποδομές, με καταλύματα για όλα τα γούστα και τα βαλάντια», ανέφερε ο κ. Μπίτος, προσθέτοντας ότι οι κρατήσεις για τις επικείμενες γιορτές πάνε καλά και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος από ξένα ταξιδιωτικά γραφεία, κυρίως από Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία. Για το Πάσχα το δίκλινο στο Ζαγόρι τιμάται από 60 έως 200 ευρώ, με πρωινό πάντα, ανάλογα με το γούστο και την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου