ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


19 Μαρ 2011

Kερδίζει το στοίχημα της πολιτιστικής αποκέντρωσης το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο στο Μονοδένδρι

Η πολιτιστική αποκέντρωση με την αθρόα συμμετοχή Ηπειρωτών και χιλιάδων επισκεπτών είναι το στοίχημα που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο στο Μονοδένδρι.Από το 2000, οπότε άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, το Εκθεσιακό Κέντρο έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκθέσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ έχει υποδεχτεί περισσότερους από 80.000 επισκέπτες.Ανάμεσά τους πολλά σχολεία της περιοχής που είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη δομή και τη λειτουργία ενός εκθεσιακού χώρου, αλλά και τις περιφερειακές πολιτιστικές εκδηλώσεις.Σύμφωνα με την υπεύθυνη του χώρου Δήμητρα Μπαλατσού, στόχος του Κέντρου είναι η προσφορά στην αποκέντρωση του πολιτισμού, αλλά και στην τοπική κοινωνία από την επισκεψιμότητα του χώρου. Αυτά τα δέκα χρόνια έγινε μια σημαντική προσπάθεια, που όλοι ευελπιστούν να συνεχιστεί και στο μέλλον, σημείωσε χαρακτηριστικά.Η κα Μπαλατσού αναγνώρισε τη διάδοση της φήμης του Ριζάρειου Εκθεσιακού Κέντρου όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρη την χώρα. Πολλοί συνδυάζουν την επίσκεψή τους στην περιοχή, με μια επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο, με θετικά οφέλη για όλους. Είναι σημαντικό που το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο έχει ενταχθεί σε πολλά ταξιδιωτικά γραφεία, ως ένα επισκέψιμο σημείο του Μονοδενδρίου.

Η έκθεση του Λεωνίδα Παπάζογλου
Στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου φιλοξενείται αυτές τις μέρες η έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Παπάζογλου, «Φωτογραφικά πορτρέτα από την Καστοριά και την περιοχή της, την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα». Πρόκειται για μία συλλογή φωτογραφιών του αρχείου του Καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου, όπως διασώθηκε από τον επίσης Καστοριανό συλλέκτη Γιώργο Γκολομπία. Είναι ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πορτρέτα κατοίκων της περιοχής της Καστοριάς, αλλά και στρατιωτικών και άλλων ενόπλων στις αρχές του 20ου αιώνα.Σύμφωνα με την κα Μπαλατσού, η έκθεση έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής κολακευτικά σχόλια. Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει η έκθεση να λειτουργήσει μέχρι το Μάιο, αν και η κα Μπαλατσού δεν απέκλεισε να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η αίθουσα με τα στερεοσκόπια
Ξεχωριστή γωνιά του Εκθεσιακού Κέντρου η αίθουσα με τα στερεοσκόπια, όπου κανείς μπορεί να δει τρισδιάστατες φωτογραφίες που αφορούν την Ελλάδα.Σύμφωνα με την κα Μπαλατσού, οι φωτογραφίες αφορούν χρονικά την περίοδο της Μεσολυμπιάδας στην Αθήνα, το 1906. Μέσα από την τρισδιάστατη απεικόνιση, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρατηρήσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο εικόνες της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ:  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 
 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου