ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


20 Μαρ 2011

Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου Ηπειρωτών Φαρσάλων στο Μοναστήρι (Μπίτολα)-Λίμνη Οχρίδα της FYROM 5-7 Mαρτίου 2011 .

Άγαλμα Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Οχρίδα

Το Σάββατο  5 Μαρτίου με πρωτοβουλία  του Δ.Σ του Συλλόγου  Ηπειρωτών  Φαρσάλων  ένα λεωφορείο με 38 άτομα Ηπειρώτες και φίλους του Συλλόγου αναχώρησε για τριήμερο εκδρομή στην FYROM.
   Διερχόμενοι  κατ’αρχήν την Εθνική οδό Κοζάνης –Πτολεμαίδος φθάσαμε στο χιονισμένο Νυμφαίο όπου επισκεπτόμενοι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έγινε ξενάγηση για τη ζωή της αρκούδας είδαμε σε πίνακα αποσπάσματα του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή για τους Ντομπρινοβίτες  κ.λ.π. βλ. φωτογραφίες.
Το βράδυ φθάσαμε στο ξενοδοχείο GORITSA HOTEL εξω από την Οχρίδα.
   Την άλλη μέρα 6 Μαρτίου Κυριακή  ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή  επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του  10ου  μ.Χ. αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες και την μοναδική πανοραμική θέα στην λίμνη. 
Το κάστρο και η πόλη της Οχρίδας
Το απόγευμα επισκεφθήκαμε την πόλη της Στρούγκας η οποία είναι κτισμένη στην δυτική όχθη της λίμνης Οχρίδας.
    Σε συνέχεια την πόλη τη Οχρίδος όπου θαυμάσαμε τις πολλές Βυζαντινές Εκκλησίες ,το Μεσαιωνικό Κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ , τα στενά πλακόστρωτα σοκκάκια της παλιάς πόλης και το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων.
   Την Καθαρή Δευτέρα 6 Μαρτίου επισκεφθήκαμε το Μοναστήρι (Μπίτολα) πόλη σταυροδρόμι  της πορείας των προγόνων μας επί  Οθωμανικής περιόδου προς τις Παραδουνάβιες Χώρες.
   Στην επίσκεψή μας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου είδαμε πολλές εικόνες αφιερώματα Ελλήνων του 19ου  αιώνα που εξέφραζαν την αγωνία για την τύχη των.
   Κατά τις 6 το απόγευμα επιστρέψαμε στα χιονισμένα Φάρσαλα.
Η όλη διοργάνωση της εκδρομής ήταν άψογη και αξίζουν συγχαρητήρια στη Πρόεδρο και το Δ.Σ του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φαρσάλων. 
Από το μουσείο φυσικής ιστορίας στο Νυμφαίο

Από το μουσείο φυσικής ιστορίας στο Νυμφαίο

Στο κάστρο της Οχρίδας

Ντομπρινοβίτες στην είσοδο του κάστρου της Οχρίδας

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι του συγχωριανού μας Στέργιου Τσολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου