ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


3 Ιαν 2011

Το αδιαχώρητο στις ταβέρνες στα Άνω Πεδινά.

Κυριακή χθές και παρά το ότι ο καιρός ήταν λίγο βροχερός, αποφασίσαμε με φίλους να κάνουμε μία βόλτα στα Ζαγοροχώρια και να φάμε σε κάποια ταβέρνα της περιοχής. Επιλέξαμε ως προορισμό μας τα Άνω Πεδινά, στο Δυτικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα την ταβέρνα της Σωτηρίας Τσιγαρά. Στο δρόμο συνατήσαμε αρκετή κίνηση. Διακρίναμε πολλά αυτοκίνητα από τα Γιάννενα αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετοί ξένοι επισκέφθηκαν την περιοχή μας. 
Φθάνοντας στο χωριό, η πλατεία μπροστά από την ταβέρνα ήταν γεμάτη από αυτοκίνητα και κάποιοι περίμεναν έξω από τα καταστήματα, για να βρουν τραπέζι. Ευτυχώς είχαμε προνοήσει και κάναμε κράτηση πριν φύγουμε από τα Γιάννενα. Καθήσαμε δίπλα από το τζάκι και παραγγείλαμε. Όπως πάντα, στη συγκεκριμένη ταβέρνα, το δίλημα είναι μεγάλο. Δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Όλα τα φαγητά είναι υπέροχα. Εκτός από τα ορεκτικά και τις σαλάτες, που κι αυτά ήταν υπέροχα, προτιμήσαμε παϊδάκια και χοιρινές πανσέτες, που ήταν καλοψημένα, αλλά δοκιμάσαμε και το αγριογούρουνο με πράσο και τη γίδα τη βραστή. Καταπληκτικό φαγητό και οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον μάγειρα. Βέβαια δεν επιλέξαμε τυχαία να πάμε στο συγκεκριμένο κατάστημα. Το είχαμε ξαναεπισκεφθεί και γνωρίζαμε ότι διαθέτει πολύ καλό φαγητό. Παρά το ψιλόβροχο που είχε, κάναμε όμως και τη βόλτα μας στο χωριό. Θαυμάσαμε τα όμορφα πέτρινα σπίτια του, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τις εξώπορτες, τους τοίχους των αυλών, που είναι φτιαγμένοι με ξερολιθιά και τέλος προσκυνήσαμε στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. 
Μικροί και μεγάλοι, περάσαμε υπέροχα στην πρώτη μας εκδρομή του χρόνου στο Ζαγόρι και πιστεύω να ευχαριστήθηκαν και όσοι επισκέφθηκαν την περιοχή μας αυτές τις ημέρες, γιατί υπήρχαν αρκετοί ξένοι που την προτίμησαν για τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου