ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


18 Ιαν 2011

Διήμερες εκδηλώσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Βλάχων στη Θεσσαλονίκη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων οργανώνει το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη, μια σειρά από εκδηλώσεις, με αφορμή την κοπή της πίτας, στο πλαίσιο των οποίων θα τιμηθούν διακεκριμένες προσωπικότητες, για τις ευεργεσίες τους προς την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011(ώρα 18:30 μ.μ., Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4 ) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Η Θεσσαλονίκη και οι Βλάχοι". Ομιλητές : Νικόλαος Μέρτζος, Πρόεδρος Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών , Αστέρης Κουκούδης
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, αφού προηγηθεί δοξολογία στον ιερό ναό Παναγίας Δεξιάς (10 π.μ.), θα ακολουθήσει η κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει: Κοπή της πίτας της Π.Ο.Π.Σ.Β., καθώς και παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή των χορευ­τικών συγκροτημάτων Βλάχικων Συλλόγων, μελών της Ομοσπονδίας.
Κατά την κεντρική εκδήλωση θα βραβευτούν:
* Η Αλίκη Τέλογλου, δωρήτρια του Τελόγλειου Ιδρύματος, για την προσφορά της στον πολιτισμό.
* Ο Δημήτρης Ζάννας, δωρητής του Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κι ενός μεγάλου κτήματος στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για την συμβολή του στη διατήρηση και ανάδειξη της συλλογικής μνήμης του Έθνους.
* Οι αδελφοί Νικόλαος και Λεωνίδας Παπαγεωργίου, δωρητές του ομώνυμου Νοσοκομείου, για το ανθρωπιστικό τους πνεύμα.

ΠΗΓΗ:  www.nea-epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου