ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


12 Ιαν 2011

Παίρνει διαστάσεις το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης.

Η οικονομική κρίση πλήττει και τα ελληνικά δάση και σταδιακά, εκατοντάδες οικογένειες από ημιορεινές και πεδινές περιοχές στρέφονται στην παράνομη υλοτόμηση για να εξασφαλίσουν καύσιμη ύλη.
Το φαινόμενο απασχολεί ανά τακτά διαστήματα τους δασικούς συνεταιρισμούς του Νομού μας αλλά φέτος, εμφάνισε έξαρση στον Όλυμπο και στα Πιέρια Όρη. Αιτία, η μείωση κατά 50% της ποσότητας καυσόξυλων που παρέχουν κάθε χρόνο σε χαμηλή τιμή τα δασαρχεία στους κατοίκους των ορεινών οικισμών. Έξαρση εμφανίζουν και οι κλοπές κορμών που υλοτομούνται νομίμως. Κορμοί που στοιβάζονται μετά την ξύλευσή τους σε δασικούς δρόμους, με σκοπό να ξεραθούν, εξαφανίζονται μέσα σε μια νύχτα...
Για μια περιοχή που ζει... και από τα δάση της, όπως είναι ο Νομός Ιωαννίνων, με τους πολλούς δασικούς συνεταιρισμούς, η παράνομη υλοτόμηση μεταφράζεται σε ζημιά για τα μέλη των κλαδικών συνεταιρισμών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Ηπείρου Γιάννης Ντασταμάνης έχει απευθυνθεί πολλές φορές στο Δασαρχείο, καταγγέλλοντας τα περιστατικά παράνομης ξύλευσης και η μόνιμη απάντηση αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό, επιχείρημα που δεν μπορεί να πείσει, αφού είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια υπολειτουργούν τα δασονομεία και οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί στα γραφεία των κεντρικών υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ:  www.ioannina24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου