ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


22 Ιαν 2011

No Limits – outdoor activities.

Nikos Kyritsis
Μόνο για το διάστημα 21 – 31 Ιανουαρίου
1η μέρα: άφιξη στην Κόνιτσα και τακτοποίηση στον ξενώνα ΚΑΤΑΦΙΛΙ ΣΤΟΜΙΟΥ (www.katafilistomiou.gr), σε άνετα δωμάτια με τζάκι.
2η μέρα: πρωινό και αναχώρηση για Ζαγοροχώρια στις 11π.μ, αφού πρώτα επισκεφθούμε την πέτρινη γέφυρα του Αώου στην Κόνιτσα, που απέχει 150 μέτρα απ΄τον ξενώνα.
Στα 10 λεπτά είμαστε στην πέτρινη γέφυρα της Κλειδωνιάς, στον Βοϊδομάτη, που αποτελεί και την έναρξη του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Αφού χαλαρώσουμε παρατηρώντας τον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης και το φαράγγι του, θα ανηφορίσουμε για το χωριό Αρίστη Ζαγορίου, στο οποίο θα είμαστε σε 10 περίπου λεπτά. Τρία χιλιόμετρα πιο πέρα, είναι το χωριό Βίκος, απ΄το οποίο θα παρατηρήσουμε το φαράγγι του Βίκου, που απλώνεται ολόκληρο μπροστά μας !
Επιστροφή στην Αρίστη και δεξιά για Πάπιγκο. Θα είμαστε εκεί σε 20 περίπου λεπτά από την Αρίστη. Θα περιηγηθούμε το υπέροχο χωριό και θα «χαζέψουμε» τους βράχους της Αστράκας δίπλα μας.
Δύο χιλιόμετρα πιο πέρα, το Μικρό Πάπιγκο, στο οποίο θα φθάσουμε αφού πρώτα πάμε στις «κολυμπήθρες», στο μικρό φαράγγι δίπλα στο δρόμο που το νερό σκάλισε με μαεστρία στο πέρασμα των αιώνων.
Έχει πάει ήδη μεσημέρι. Θα καθίσουμε σε ένα από τα πολλά καλά ταβερνάκια του Παπίγκου για φαγητό, αφού πρώτα σας κεράσουμε λίγο τσίπουρο για την όρεξη !!
Επιστροφή στην Κόνιτσα. Όσοι έχουν όρεξη να συνεχίσουν, θα πάμε μια βόλτα 15 λεπτά πιο πέρα, προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εδώ είναι η Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη ολόκληρης της περιοχής, δίπλα στον Αώο ποταμό. Οι μοναχοί θα μας ξεναγήσουν και θα απαντήσουν με υπομονή στις ερωτήσεις σας.
Νύχτωσε πια ! Ώρα για ξεκούραση, γιατί το βράδυ έχει τσίπουρο στο καθιστικό του ξενώνα !
Η ξενάγηση θα γίνει από τον Νίκο Κυρίτση. Επτά συμμετέχοντες μπορούν να είναι στο πουλμανάκι της No Limits και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν με τα οχήματά τους.
3η μέρα:
Προαιρετικά rafting στον Βοϊδομάτη ή εκδρομή με αλογάκια δίπλα στο ποτάμι. Εναλλακτικά, πεζοπορία στην μονή Στομίου, το μονοπάτι για την οποία ξεκινά στα 150 μέτρα από τον ξενώνα και είναι μέσα στον Εθνικό Δρυμό. Μπορεί κανείς να περπατήσει όσο αντέχει, αλλά για να φτάσετε στο μοναστήρι, θέλετε από τον ξενώνα 2 ώρες και μιάμιση η επιστροφή.
Κόστος:
49 € /άτομο για τους κατόχους της κάρτας No Limits Club και
67 €/άτομο για τους υπόλοιπους.
Περιλαμβάνει:
- 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δωμάτια με τζάκι
- Την εκδρομή στο Ζαγόρι το Σάββατο
- Το τσίπουρο το βράδυ του Σαββάτου στον ξενώνα (όσο πιείτε!)
Στις δραστηριότητες της Κυριακής που είναι προαιρετικές, το rafting κοστίζει 28€ για τα μέλη του Club και 35 € για τους υπόλοιπους, ενώ η 45λεπτη ιππασία, 12€ και 15 € αντίστοιχα.
Η κάρτα μέλους του No Limits Club, κοστίζει 20€ το χρόνο και μπορείτε να την προμηθευτείτε ερχόμενοι στην Κόνιτσα ή και ταχυδρομικά.
Τηλεφωνήστε: 26550-23777

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου