ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


17 Ιαν 2011

Εκδήλωση για τους Ηπειρώτες μάστορες της πέτρας.

Εκδήλωση για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του  θεσμού «Η δόξα της πέτρας» διοργανώνεται από την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Φέτος σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγορίου επιλέχθηκε ως θεματική ενότητα η λιθογλυπτική στην Ήπειρο και έτσι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες και παράλληλα προβολή φωτογραφικού υλικού με χαρακτηριστικά δείγματα της τέχνης των Ηπειρωτών μαστόρων.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 6.30  το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Κάστρο των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα  η εκδήλωση θα αρχίσει με προσφωνήσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, της προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου Άννας Δερέκα, του Δημάρχου Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου και της διευθύντριας των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου Μάρθας Παπαδοπούλου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από την φιλόλογο και διδακτόρισσσα του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Μαρία Τσούπη και από την φιλόλογο, κοινωνική ανθρωπολόγο Φανή Μπαλαμώτη.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: www.epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου