ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


13 Ιαν 2011

Η Ήπειρος μέσα από το φωτογραφικό φακό του Ιωάννη Βέλλη.

O Ιωάννης Βέλλης, μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να κερδίσει το φωτοδιαγωνισμό του Hpeiros.gr για τη   χαρακτηριστικότερη φωτογραφία της Ηπείρου. Εκδότης περιοδικών και τοπικών εντύπων, δημοσιογράφος αλλά και φωτορεπόρτερ, πρόσφερε στο Hpeiros.gr μία ξεχωριστή όσο και σπάνια συλλογή από φωτογραφίες της Ηπείρου.
Κι επειδή μας άρεσαν πολύ αποφασίσαμε, με την άδειά του φυσικά, να μοιραστούμε αυτό το υλικό μαζί σας, με την απαραίτητη επισήμανση ότι πρόκειται για φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης, που δύσκολα θα μπορούσε να σας στείλει κάποιος μέσω ενός e-mail.  
Προλογίζοντας το συγκεκριμένο φωτογραφικό λεύκωμα ο Ιωάννης Βέλλης, σημειώνει με το δικό του γλαφυρό τρόπο: 

" Ήπειρος. Μια περιοχή που με την ιστορία της, την άγρια φύση, τη λαογραφία της, την αρχιτεκτονική της, που παίζει με το ξύλο και την πέτρα, τους ξενιτεμένους ανά τον κόσμο, τους εσωτερικούς μετανάστες, τους αγωνιστές της, τους ντόπιους πατριώτες, δίνει το στίγμα της στην Ελλάδα. 
Ήπειρος. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου που με κάνει περήφανο ως Έλληνα, ως Ευρωπαίο, ως πολίτη του κόσμου. Μέσα στα βουνά, τα ποτάμια της, τις πανέμορφες παραλίες, τους ανθρώπους της αναζητώ τον πολιτισμό, τα ιδανικά μου, την ελευθερία μου.
Η σειρά ΗΠΕΙΡΟΣ περιλαμβάνει φωτογραφίες από την Ήπειρο που αγαπώ, σέβομαι και αγωνίζομαι. Κρατά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε μία αρμονική συνέχεια. Σε ένα ταξίδι που δεν θέλει κανείς να έχει τέλος."

ΠΗΓΗ:  www.ipiros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου