ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


31 Ιαν 2011

ΜΕ ΚΡΥΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Με τσουχτερό κρύο στην ηπειρωτική Ελλάδα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ξεκινάει η εβδομάδα.
Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα στην Αττική, με πιθανότητα ασθενούς βροχής.  Οι άνεμοι θα πνέουν 2-4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από -7.
Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Σχετική βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς..
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ ενώ το βράδυ θα ενισχυθούν στη βόρεια Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς.
Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4- 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά  ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.
 Την Τετάρτη, αναμένονται  τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ προβλέπονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.
Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Τέλος, την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται  νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές. Στη νότια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία την Παρασκευή θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν.
ΠΗΓΗ: http://www.newpost.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  epirus-tv-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου