ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


28 Φεβ 2011

1η Συνάντηση προέδρων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών.

Πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 σε αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Χημείας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση:
  • ομόφωνα εκφράστηκε η αγωνία για τις πιέσεις που δέχονται οι προστατευόμενες περιοχές σε ότι αφορά τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής ευθύνης τους.
  • διαπιστώθηκαν σοβαρές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση πολλών Φ.Δ. και στην παροχή καθοδήγησης για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων από την Κεντρική Διοίκηση.
  • συζητήθηκαν και διατυπώθηκαν προτάσεις για θέματα όπως α) προώθηση Π.Δ. για τις περιοχές, β) ανασύνθεση των Δ.Σ. των Φ.Δ. μετά το Νόμο «Καλλικράτης», γ)διευθέτηση θεμάτων για παραχώρηση κτιρίων και εξοπλισμού στους Φ.Δ., δ) αναβάθμιση – ενίσχυση των αρμοδιοτήτων εποπτείας εκ μέρους των Φ.Δ. στις περιοχές ευθύνης τους.
  • εκφράστηκε  αποφασιστικότητα για την ανάληψη των απαραίτητων ενεργειών για την επιτυχή λειτουργία του θεσμού των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Στην συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση μιας συντονιστικής επιτροπής των Προέδρων των Φ.Δ. προστατευόμενων περιοχών, η οποία  θα αναλάβει να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τις υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και των συναρμόδιων υπουργείων.
Οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης
  1. Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα
  2. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας,
  3. Εθνικού Δρυμού Οίτης
  4. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
  5. Εθνικού Δρυμού Πρεσπών
  6. Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς
  7. Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων
  8. Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου
  9. Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου
  10. Λίμνης Κερκίνης,
  11. Λίμνης Παμβώτιδας
  12. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
  13. Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης
  14. Παρνασσού
  15. Οροσειράς Ροδόπης
  16. Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς
  17. Στενών & Εκβολών ποταμών Αχέροντα & Καλαμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου